Украйна няма да позволи на Русия да си присвои победата

...
Украйна няма да позволи на Русия да си присвои победата
Коментари Харесай

Зеленски: Злото в Украйна се завърна

Украйна няма да разреши на Русия да си присвои успеха над нацизма през 1945 година, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, в деня, в който Русия тържествено чества успеха във Втората международна война.

„ Горди сме с нашите прародители, които дружно с други нации в границите на антихитлеристката коалиция, победиха нацизма. Няма да оставим никого да анексира тази победа, да си я присвои “, съобщи Зеленски във видео обръщение, в което върви по централния киевски бул. Хрешчатик.

„ Нашият зложелател се надяваше да се откажем да честваме 9 май и успеха над нацистите, по този начин думата денацификация да получи късмет “, добави Зеленски.

„ Денацификацията “ на Украйна е главният мотив, изтъкван от съветския президент Владимир Путин за оправдаване на нашествието в Украйна на 24 февруари, отбелязва Франс прес.

„ Милиони украинци се сражаваха против нацизма прогониха нацистите от Луганск, прогониха нацистите от Донецк, освободиха от окупаторите Херсон, Мелитопол, Бердянск, прогониха нацистите от Ялта, Симферопол, Керч и целия Крим, освободиха Мариупол от нацистите “, съобщи президентът Зеленски, изброявайки градове в Източна и Южна Украйна, които в този момент са окупирани от съветски войски и градове в Крим, анексиран от Русия през 2014 година

„ Те прогониха нацистите от цяла Украйна, само че градовете, които изброих през днешния ден, изключително ни въодушевяват, това ни дава религия, че ще прогоним окупаторите от нашата земя “, продължи Зеленски. „ В Деня на успеха против нацизма се борим за друга победа, пътят към тази победа е дълъг, само че не се съмняваме в нашата победа “, акцентира президентът. „ Победихме тогава, ще победим и в този момент “, приключи Зеленски. „ Много скоро ще честваме два Дни на успеха “, предвижда президентът на Украйна.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР