Украйна няма да получи изтребители, докато не приключи контранастъплението си

...
Украйна няма да получи изтребители, докато не приключи контранастъплението си
Коментари Харесай

НАТО дава изтребители на Украйна, след като приключи с контранастъплението

Украйна няма да получи изтребители, до момента в който не завърши контранастъплението си против Русия. Това съобщи ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в изявление за Ел Би Си.

Той уточни, че даването на бойните самолети, поискани от Киев, " няма да бъде решено в кратковременен проект ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приканва западните страни да изпратят на страната му изтребители, в това число F-16, каквито имат редица членки на НАТО.

Преди основната среща на върха на Алианса във литовската столица Вилнюс Бауер съобщи, че полемиката за изтребителите е значима, само че няма да бъде позволена в кратковременен проект за тази контраатака.

" Обучението на водачите, на техниците, обезпечаването на логистична организация, която фактически може да поддържа тези самолети, няма да бъдат налице преди тази контраатака ".

" Не би трябвало да смесваме двете полемики - мисля, че е значимо и разбираемо, че Украйна желае тези изтребители - само че не би трябвало я смесваме с полемиката за контранастъплението ", настоя той.

Запитан дали счита, че Украйна може да завоюва войната против Русия без бойните самолети, Бауер отвърна: " Смятам, че Украйна има преимущество, тъй като разполага със западни оръжия, с по-добро образование и има - което е доста значимо - доста по-висок военен дух и мотивация ".

" По създание знаем от историята, че това е извънредно значима част от военните интервенции. Виждаме го още веднъж тук, в Украйна, хората се бият за своето - това е екзистенциална борба - украинците схващат защо се борят, до момента в който руснаците нямат визия ", означи той.

" Така че това има значение. Но в това време е мъчно, както споделих преди, не е елементарно да се преодолеят тези трудности. Мисля, че те могат да бъдат сполучливи, само че ще отнеме време ".

" А когато се придвижат напред и получат повече терен, ще би трябвало да вземат системи за противовъздушна защита и да защитят това, което преди малко са спечелили. Така че още веднъж е допустимо, само че няма да е елементарно ", предизвести Бауер.

Украинският президент изиска от Англия да даде на армията му изтребители, което съгласно него е от решаващо значение за прекъсването на Русия.

При основно посещаване в Обединеното кралство през февруари Зеленски съобщи: " Вярвам, че този знак ще ни помогне с нашата последваща коалиция, обединението за самолети... крила за независимост ".

След това, по време на посещаване през май, той прикани за " коалиция за изтребители ", а английският министър председател предизвести, че даването на бойни самолети " не е елементарно ", само че увери, че Англия ще играе неразделна роля в такава коалиция.

Междувременно Украйна предизвести, че Русия е минирала Запорожката атомна електроцентрала в югоизточната част на страната, която е най-голямата в Европа и измежду десетте най-големи в света.

По думи на Бауер, в случай че централата бъде атакувана, следствията ще надвишават типичния проблем със сигурността и ще обиден целия свят.

" Ако това се случи, ще бъде доста по-голям, в сравнение с просто боен проблем или нещо единствено за НАТО. Това е нещо, в което светът ще бъде замесен, това ще има голямо влияние в Европа ", безапелационен бе той.

" Това е екологична злополука, това е медицински проблем, тъй че това е оттатък НАТО, това надвишава елементарен проблем със сигурността ".

" И по тази причина човек би си помислил, би се надявал, че руснаците няма да създадат това, тъй като би лишило огромна част от поддръжката, която имат в света. Не мога да си показва, че редица страни, които ги поддържат, биха подкрепили сходен акт на съветското държавно управление ", означи адмиралът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР