Украйна никога няма да забрави помощта на Полша в сегашната

...
Украйна никога няма да забрави помощта на Полша в сегашната
Коментари Харесай

Кличко: Украйна никога няма да забрави помощта на Полша

Украйна в никакъв случай няма да не помни помощта на Полша в сегашната обстановка на съветска експанзия, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко, приемайки званието "Почетен жител на Варшава ".

Това заяви особено за Българска телеграфна агенция Полската организация по печата (ПАП).

Кличко, някогашен международен първенец по бокс в тежка категория, съобщи също, че единствено дружно може да бъде надвит агресорът.

Кличко благодари на варшавските управляващи за оценката в тирада, излъчена на запис на гала във Варшавския съвет. Брат му Владимир одобри премията във Варшава от негово име.

Кметът на Киев съобщи, че съгласно него премията е за всички киевчани и за смелостта на целия украински народ пред лицето на съветската инвазия.

"Ние се борим за свободата си, за правото да живеем в демократична, свободна страна ", сподели той във видеото. "Днес ние пазиме освен личната си самостоятелност и европейския си избор, само че и демокрацията, стабилността и сигурността на цяла Европа. "

Кметът на Киев увери, че страната му в никакъв случай няма да се съобщи и ще се бори с "варварите на съветския президент Владимир Путин, които се пробват да унищожат страната и нацията, извършвайки геноцид ".

Той сподели, че Полша знае какво значи това и добре схваща какво прави Русия в Украйна. Добави, че е признателен за помощта, грижите и проявената сензитивност в сложния миг.

"Украйна в никакъв случай няма да го не помни ", сподели Кличко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР