Украйна никога не е искала чужди войски, а боеприпаси, дронове

...
Украйна никога не е искала чужди войски, а боеприпаси, дронове
Коментари Харесай

Киев се притеснява? Стига паника, ако дойдат, французите само ще обучават нашите военни

Украйна в никакъв случай не е желала непознати войски, а муниции, дронове и ракети с огромен обхват, съобщи външният министър Дмитро Кулеба
Изпращайки войски в Украйна, френският президент Еманюел Макрон имаше поради изпращането на военни да образоват украински бойци в страната, а не отвън нейните граници. Това обяснение даде министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в диалог с задгранични публицисти.

" Когато Макрон заприказва за изпращане на войски в Украйна, европейските водачи бяха обхванати от суматоха. Макрон имаше поради единствено опцията за образование на украински бойци непосредствено в Украйна, а не отвън страната, както се случва в този момент ", цитира думите на Кулеба италианският вестник " Ла Стампа " (La Stampa).

Министърът добави, че Киев в никакъв случай не е отправял искане за изпращане на хора. Кулеба добави, че Киев се нуждае от муниции, дронове и ракети с огромен обхват, " с цел да унищожи логистичните центрове на съветското командване в окупираните територии ".

Във вторник ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин разгласи, че разполага с информация, че Франция към този момент приготвя боен контингент, който да бъде изпратен в Украйна, като на първичния стадий той ще възлиза на към 2000 души.

По думите на Наришкин френските военни се притесняват, че подобен забележителен контингент не би могъл да бъде трансфериран и ситуиран в Украйна незабележимо.

" По този метод той ще се трансформира в предпочитана законна цел за офанзиви от страна на съветските въоръжени сили. А това значи, че го чака ориста на всички французи, които в миналото са идвали на територията на съветския свят с меч ", добави Наришкин.

Еманюел Макрон съобщи предишния месец в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж, че изпращането на западни войски в Украйна е била повдигната. По думите му участниците не са съумели да реализират консенсус по този въпрос, само че подобен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще.

По-късно той актуализира изказването си, с цел да обясни, че " да не изключиш нещо не значи да го направиш ".

Представители на множеството страни оповестиха, че не възнамеряват да изпращат войски в Украйна и още повече се опълчват на присъединяване им във военните дейности против Русия. Но френският водач, макар рецензиите, увери, че думите му са " претеглени, премислени и тествани " и още веднъж повтори, че не изключва опцията за изпращане на военни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР