Украйна не е суверенна държава, а Русия защитава християнството срещу

...
Украйна не е суверенна държава, а Русия защитава християнството срещу
Коментари Харесай

Сигурна руска победа или Трета световна война... и други лъжи за Украйна

Украйна не е суверенна страна, а Русия пази християнството против безбожния Запад - Кремъл употребява отблъскващи неистини, с цел да манипулира, споделя. Европейската работа за битка против дезинформацията EUvsDisinfo ги проверява.

Доста преди пълномащабното настъпление на непрекъснат постилаше пътя за съветската военна експанзия. В хода на войната следи и разкрива прокремълската дезинформация. Ето няколко от развенчаните Кремълски легенди:

Мит № 1 : Руската победа във войната е неизбежна. Или Русия ще завоюва войната, или спорът ще докара до. Западната военна поддръжка за Украйна ескалира обстановката и удължава страданието. Единственият път към мира е демилитаризацията на Украйна.

Забележителната опозиция, увереност и непреклонен дух на Украйна потвърдиха неведнъж, че вероятностите на Кремъл се свеждат до всичко друго, само че не и до победа. Светът се дистанцира от Русия, като изиска неотложно преустановяване на офанзивата в Украйна и абсолютно евакуиране на съветските сили зад интернационално приетите граници на Украйна. Откакто Русия даде началото на своята непровокирана " тридневна война ", Украйна сполучливо спря настъплението на нашествениците, обърна хода на събитията и освободи забележителна територия. Западната военна поддръжка за Украйна е от решаващо значение на бойното поле. Западът оказва помощ на Украйна да отстоява правото си на самозащита, залегнало в Устава на Организация на обединените нации.

Руските оферти за преустановяване на огъня или за мирни договаряния са единствено трикове за залъгване на обществеността. Разгледани деликатно, те бързо разкриват империалистическите претенции на Русия към Украйна да се съобщи и да отстъпи част от своята територия и суверенитет. Истински и дълготраен мир може да има единствено в случай че Русия напълно се изтегли от Украйна.

Мит № 2 : Русия е във война със Запада. Украйна е единствено марионетка на НАТО и полесражение..

Всъщност Русия стартира пълномащабно настъпление в Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент Украйна се пази. Невярното изказване, че Украйна е агресор, е класическа прокремълска тактичност за манипулиране, тъй че да се показа Русия като жертва и да се отклони вниманието на обществеността от нейната експанзия. Въпреки че това обръщение е явно неуместно, за все по-херметизираната осведомителна среда в Русия то служи като сборен апел за активизиране на социална поддръжка за властническите политики на Кремъл. Прокремълските експерти са изключително склонни да пускат в приложимост това обръщение постоянно когато Украйна получава военна поддръжка от западните си сътрудници или когато Русия губи своя надзор над краткотрайно окупирани територии в Украйна. Нито Европейски Съюз, нито Западът, нито НАТО са оповестили война на Русия. Съединени американски щати и доста страни членки на НАТО дават на Украйна военна помощ, само че не вземат участие в сраженията.

Мит №3 :, а не суверенна страна. Украинските земи са исторически съветски земи. Хората, които ги обитават, са изразили свободно политическата си воля да се върнат към Руската федерация и патриотично обвързване на Русия е да ги освободи и отбрани.

Украйна е суверенна страна със лична еднаквост и дълга история. Прокремълските експерти постоянно употребяват историческия ревизионизъм като тактичност за манипулиране, с цел да насочват публичния дискурс в поддръжка на актуалните политики на Кремъл, в това число опитите за нелегално анексиране на краткотрайно окупираните територии в Украйна. Фиксидеята на за пренаписване на историята е чудесно документирана. А в извършените фиктивните референдуми нямаше никаква либералност и бистрота. Гласоподавателите бяха принуждавани да гласоподават, като въоръжени бойци вървяха от врата на врата, с цел да събират гласове, в директно несъгласие с конституцията на Украйна. Целият развой извърши тежко нарушаване против интернационалното право и беше наказан от резолюциите на Организация на обединените нации.

Мит № 4: В Украйна Русия се бори против западния империализъм и неоколониализъм, с цел да сътвори многополюсен международен ред, в който страните не се намесват във вътрешните работи на другите.

Режимът на Кремъл от дълго време се пробва да се показа пред обществеността като антиимпериалистически и антиколониален. Бруталната нападателна война на против Украйна обаче разкри личните ѝ имперски и колониални упоритости по отношение на прилежащите ѝ страни в Европа, Кавказ и Азия. Със започването през 2014 година на войната в Източна Украйна, с противозаконното анексиране на Крим през същата година и началото на пълномащабно настъпление през 2022 година Русия жестоко наруши интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, застрашавайки международния мир, световната сигурност и непоклатимост. Общото заседание на Организация на обединените нации нееднократно осъди тези дейности.

 Военен церемониал на Червения площад в Москва.
© picture-alliance/dpa

Военен церемониал на Червения площад в Москва.

Мит № 5 : Украйна от години, а Русия трябваше да се намеси, с цел да отбрани хората.

Обвиненията против Украйна за осъществяването на военни закононарушения и геноцид евентуално са една от най-отблъскващите неистини на прокремълската дезинформация. Геноцидът е умишленото и редовно заличаване на група хора заради тяхната етническа принадлежност, народност, вяра или раса. В Украйна подобен проект не съществува и в никакъв случай не е имало доказателства в поддръжка на изказванията на Русия.

Един от най-явните образци по какъв начин Русия проектира личните си закононарушения върху Украйна са. Вече бяха разследвани военните закононарушения на Русия в Буча, Ирпен, Мариупол и доста други места. Освен това са добре документирани умишлените съветски набези
против цивилни жители и инфраструктура, в това число учебни заведения, лечебни заведения и жилищни квартали, да вземем за пример в Чернигов, Мариупол, Харков и на други места. Според Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида те биха могли да съставляват военни закононарушения.

Мит № 6 : Русия води свещена война против безбожни сатанисти в Украйна, с цел да отбрани християнството и обичайните полезности.

Често, изключително Владимир Соловьов, популяризират сходни послания за дезинформация дружно с неоснователни обвинявания против Украйна, която се опитвала да унищожи православната черква. Тази манипулативна тактичност набра скорост през 2019 година, когато Православната черква на Украйна получи статута на самостоятелна черква. Демонизирането на Украйна и нейните западни поддръжници като безбожни езичници върви ръка за ръка с по какъв начин Западът желае да унищожи " обичайните полезности ". Заедно те обрисуват Русия като страж на тези полезности. Освен това лъжливото изказване, че се пазят застрашени полезности, е пропито от хомофобия, постоянно на ръба на отявлена тирада на омразата.

Мит № 7 : Съединени американски щати са финансирали, създали и осъществили секрети стратегии за създаване на, като тестват биологични оръжия върху локалното население и въоръжават Украйна с биологични оръжия за нахлуване против Русия.

Изфабрикуваните истории за " незаконни американски лаборатории за биологично оръжие " са типичен образец за съчетаването на тайни теории с тактики за заплашване, които Кремъл употребява толкоз постоянно, с цел да отвлича вниманието и да провокира комплициране. С прокремълската дезинформация се прави опит да се размие границата сред биологичните оръжия и биологичните проучвания, като се насажда боязън и в същото време се дискредитира Украйна. Авторитетни източници, в това число висшият представител на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу неведнъж опровергаха изказванията, че финансираните от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна се употребяват за военни цели.

Мит № 8 : Европейски Съюз не може да оцелее без съветските енергийни запаси. Съединени американски щати накараха Европейски Съюз да приложи политики, които доведоха до международна енергийна рецесия, защото енергийните компании в Съединени американски щати извличат изгоди от тази рецесия.

Кремъл от дълго време употребява във външните връзки, а разпространението на дезинформация е неразделна част от тази тактичност. Само че този път съветският опит за заплашване на Европейски Съюз със прекъсването на газопотока докара до резултат, който е тъкмо противоположен на замисъла на Кремъл. Когато Русия изиска от Европа да избира сред Украйна и съветската сила, европейският отговор беше категоричен - Украйна.

Европейски Съюз и неговите страни членки бързо започнаха голям брой контрамерки, с цел да покачат енергийната сигурност. Подземните ресурси на газ в Европейски Съюз бяха запълнени до над 95% от потенциала си, Европа беше подготвена да посрещне зимата и съумя да устои на енергийния шантаж на Русия. Освен това, като се обрисува погрешна картина за изгубения суверенитет на Европейски Съюз. Всъщност обаче диверсификацията на енергийните доставки е крайъгълен камък на енергийната политика на Европейски Съюз. Тя спомага за повишение на европейската енергийна сигурност, за попречване на монополизирането и за въвеждане на по-голяма конкуренция на енергийния пазар.

Източник: EUvsDisinfo (с огромни съкращения)

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР