Украйна не е потвърдила интерес към предложените от България хеликоптери

...
Украйна не е потвърдила интерес към предложените от България хеликоптери
Коментари Харесай

Украйна засега не иска старите български хеликоптери Ми-24

Украйна не е удостоверила интерес към препоръчаните от България хеликоптери Ми-24 към Украйна. Това изясни военният министър в оставка Тодор Тагарев по време на парламентарен надзор. Той отговори на въпрос на Христо Гаджев от ГЕРБ по отношение на поискана военна помощ от Украйна за даване на бойните хеликоптери.

В началото на годината украинският министър на защитата Рустем Умеров се обръща към българското министерство на защитата със питане дали може България да даде вертолети Ми-24.

Тагарев съобщи, че страната ни разполага с пет броя хеликоптера Ми-24 с отпаднала нужда.

По думите му след приемане на писмо на 4 януари 2024 година, е била открита връзка с посолството на Украйна и техни специалисти са били осведомени с техническото положение на тези хеликоптери. С постъпило писмо от посолството на Украйна не е доказан интерес, уточни Тагарев.

В отговор на въпрос на Манол Генов от Българска социалистическа партия военният министър в оставка изясни пък, че МО работи интензивно за построяването на инфраструктурата за новия военен аероплан F-16, тъй че да бъде реализирана оперативна подготвеност на трета авиобаза в плануваните периоди на авиобаза „ Граф Игнатиево “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР