Украйна настоява за затваряне на въздушното пространство над страната и

...
Украйна настоява за затваряне на въздушното пространство над страната и
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с посланика на Украйна

Украйна упорства за затваряне на въздушното пространство над страната и доставка на въоръжение, боеприпаси, каски, снаряди. Това стана ясно след среща на украинския дипломат у нас Виталий Москаленко с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. В отговор Борисов сподели, че влезе ли в Народното събрание сходно разискване, ГЕРБ ще го поддържат. Той добави, че не е задоволен от позицията, която България заема сега.

" Небето би трябвало да бъде затворено, където предимство на агресора е много съществено и това му разрешава да бомбардира нашите градове, нашите села, терени на Украйна ", съобщи Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България.

" Ние като парламентарно показана група, сътрудниците поемат като ангажимент да поддържат всичко, което посланика пожела - от въздушното пространство до изпращане на нужното въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз, ние не сме неутрална страна. Ние като партия ще подкрепим държавното управление, в случай че внесе тези тематики в Народното събрание ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР