Украйна настоява за изтегляне на руските сили от територията ѝ,

...
Украйна настоява за изтегляне на руските сили от територията ѝ,
Коментари Харесай

Малко преди пристигането на Си в Москва Киев настоя за изтегляне на руските войски от Украйна

Украйна упорства за евакуиране на съветските сили от територията ѝ, съобщи почитан украински чиновник малко преди идването в Москва на китайския президент Си Цзинпин, чиято страна не загатва това изискване в мирния си проект, заяви Франс прес.

 

" Формула за сполучливото осъществяване на китайския " Мирен проект ". Първата и най-важна уговорка е капитулацията или изтеглянето на съветските окупационни сили от украинска територия ", за " възобновяване на суверенитета " и " териториалната целокупност " на Украйна, съобщи в Туитър секретарят на Националния съвет по сигурност и защита Олексий Данилов.

 

Китай се пробва да се показа като вероятен медиатор в спора в Украйна. В края на февруари Пекин разгласява документ от 12 точки, в който приканва Москва и Киев да " прекратят военните дейности " и да проведат мирни договаряния.

 

Но, обратно на настояванията на Украйна и Запада, в него не се загатва евакуиране на съветските войски от украинска територия, като вместо това се предлага преустановяване на " едностранните " наказания против Русия.

 

Поради това Киев следи днешното посещаване на Си Цзинпин с известно безпокойствие. Украинските управляващи се безпокоят също, че Пекин, който е стратегически съдружник на Москва, в последна сметка може да реши да доставя оръжие на Русия, като по този метод повлияе на изхода от войната.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР