Украйна нареди на войските там да се оттеглят като част

...
Украйна нареди на войските там да се оттеглят като част
Коментари Харесай

Кремъл: Близо 1000 украински бойци са изпратени в затворнически колонии

Украйна подреди на войските там да се отдръпват като част от съглашение, подписано от двете страни. В продължение на няколко седмици тежко ранените бойци на Киев бяха под обсада, а съгласно Киев доставките на храна и вода са били нищожни.

Говорител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели в сряда, че 959 украински военнослужещи са се предали от вторник. От тях 51 са били лекувани за пострадванията си, а останалите са били изпратени в някогашна затворническа колония в град Оленивка в следен от Русия регион в Донецка област.

Министерството на защитата в Киев съобщи, че се надява на " процедура за продан... за репатриране на тези украински герои допустимо най-бързо ", пишат от Агенция " Франс прес ".

Съдбата им остава неразбираема, като представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да каже дали ще бъдат третирани като нарушители или като военнопленници.

Министерството на защитата на Украйна даде обещание да направи " всичко належащо ", с цел да избави тези, които към момента са в мрежата от тунели под " Азовстал ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР