Украйна направи подигравателно изявление по повод силните експлозии, които отекнаха

...
Украйна направи подигравателно изявление по повод силните експлозии, които отекнаха
Коментари Харесай

Киев за взривовете в Крим: Не може да се пуши на нерегламентирани места в близост до амуниции


Украйна направи присмехулно изказване във връзка мощните детонации, които отекнаха през днешния ден във военновъздушна база в анексирания от Русия украински полуостров Крим.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6586
" Министерството на защитата на Украйна не може да откри повода за пожара, само че още веднъж обръща внимание на разпоредбите за пожарна сигурност и възбраната за пушене на несертифицирани места ", се показва в в известието. " Не можем да изключим, че окупаторите " инцидентно “ ще намерят някои присъщи " отличителни знаци ", " визитка " или даже " ДНК ".

Съветникът на президента на Украйна Владимир Зеленски Михайло Подоляк пък означи в профила си в Туитър, че " бъдещето на Крим е да бъде перла на Черно море, а не военна база за терористи ", добавяйки, че " това е единствено началото ".

Demilitarization of the Russian Federation — an integral part of global security ensuring. The future of the Crimea is to be a pearl of the Black Sea, a national park with unique nature and a world resort. Not a military base for terrorists. It is just the beginning.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Ройтерс показва, че Москва може да упрекна Киев в прекосяване на алената линия, в случай че Украйна признае, че е нападнала територия, която Русия счита за своя.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов сподели, че към военновъздушната база е основана петкилометрова неразрешена зона. Базата е покрай морските курорти Новофедоровка и Саки, само че съветската асоциация на туроператорите сподели, че те не наподобява да са били наранени.

Въпреки това, локален очевидец сподели за Ройтерс, че има публична обсада на основния път от Новофедоровка, който води в посока към базата.

Множество видеоклипове, снимани от плажове, бяха оповестени в обществените медии, показващи големи кълба пушек в далечината.



Новофедоровка и Саки са на към 50 км северно от пристанището на Севастопол, домът на съветския Черноморски флот, който Москва използваше чартърен от Киев в продължение на десетилетия, преди да завладее и анексира целия полуостров от Украйна през 2014 година - ход, който не е приет от множеството други страни.

На 31 юли формален представител в Крим упрекна Украйна в раняването на петима души при нахлуване с дрон в Севастопол. Киев не разяснява обвиняването, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР