Украйна моли САЩ за увеличена военна помощ, пише Politico. На

...
Украйна моли САЩ за увеличена военна помощ, пише Politico. На
Коментари Харесай

Украйна моли САЩ да увеличат помощта за борба с Русия

Украйна моли Съединени американски щати за увеличена военна помощ, написа Politico. На фона на отслабващата интернационална поддръжка Киев организира широкомащабна акция за напън, тъй че Вашингтон да образова бойци от украинските въоръжени сили на десант и да доставя повече системи за противовъздушна защита и ракети с огромен обхват.

Киев желае Съединени американски щати да обучат украинските морски пехотинци и да дават повече системи за противовъздушна защита и ракети с огромен обхват. Украински публични лица и техните съдружници в Европа ускориха лобистка акция в Съединените щати за обезпечаване на нови оръжия и благоприятни условия за образование на войските. Но поддръжката от Вашингтон е застрашена на фона на новото управление в Камарата и рецесията в Близкия изток.

Ето един от най-пресните образци. Делегация от украински публични лица, военни чиновници и съветници дойде в американската столица в края на предходната седмица с нов лист с стремежи. И тя желае американският Корпус на морската пехота да образова украинските войски за десантиране, Америка да достави на Киев нови системи за противовъздушна защита, с цел да унищожи съветските плъзгащи се бомби, които предизвикват огромни вреди на украинските войски, а също по този начин да обезпечи армейски тактически ракетни системи с огромен обхват на деяние ATACMS с една бойна глава като тези, които администрацията на Байдън скрито изпрати в Украйна предишния месец.

Украинските представители, които дойдоха в Съединените щати, схванаха, че би трябвало да приспособяват своите претенции към сегашния миг. В изявление някогашният украински морски пехотинец Роман Тичковски, който в този момент работи в Министерството на защитата, твърди, че освен ориста на Киев е заложена на карта. Ако Русия върне Украйна в своето лоно, това ще заплаши Европа. Тичковски назова съдействието сред Русия, Северна Корея и Иран, който оказва помощ на Хамас с пари и оръжия, нова ос на злото. “Знаем сигурно, че Русия няма да спре в Украйна. Ако Украйна падне, тя ще продължи дейностите си ”, акцентира той.

Посещението беше част от по-широка акция за напън от страна на Украйна и нейните съдружници за приемане на повече помощ, защото интернационалната поддръжка стартира да понижава. Украйна стартира дълго чаканото пролетно контранастъпление със забавяне, с помощта на което съветските войски съумяха да се закрепят в превзетите позиции. Киев имаше малко триумфи по време на тази атака. Според американското военно командване на Киев остават единствено няколко седмици, след което ще настъпи зимата и боевете ще заглъхнат.

В същото време спорът сред Израел и Хамас отвлече вниманието от тежкото състояние на Киев. Неделя донесе още неприятни вести за Украйна. Новият ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън алармира, че тази седмица ще внесе законопроект за помощта за Израел и това ще бъде обособен законопроект, който няма да включва помощ за Киев.

Във вторник Пентагонът заяви, че са останали малко над 5,4 милиарда $ за военна помощ за Украйна. Това президентът може законно да трансферира. Джо Байдън подаде необятно искане за незабавно финансиране до Конгреса, което включваше 60 милиарда $ за Киев и помощ за Израел.

Напоследък президентът Владимир Зеленски все по-често насочва апели за помощ. Той се срещна в понеделник с група депутати от Конгреса, където тече спор за по-нататъшна помощ. Зеленски повтори аргумента си в обществените мрежи, че Русия заплашва освен Украйна, само че и цяла Европа.

„ От началото на огромната интервенция на Русия поддръжката на Америка оказа помощ за обединяването на света. С дейна и дълготрайна помощ ще реализираме обща победа и ще възстановим стабилността в Европа и по света “, написа той в понеделник.

Европейските политици също ускоряват акцията си в поддръжка на Украйна. Една от фракциите разгласи желанието си да пътува до Съединените щати и да изясни на американския народ, че доставката на военна помощ за Киев основава работни места в Америка. Подобна помощ е извънредно значима за Украйна, която продължава да отблъсква офанзивите на съветските войски, споделиха в изявленията членове на делегацията.

Високо в листата с стремежи на Киев са новите ракети въздух-въздух, способни да смъкват съветски бомби с планиращо ръководство. Такива бомби могат да бъдат пуснати от аероплан на огромно разстояние от бойното поле. През последните седмици тези авиобомби нанесоха огромни вреди на украинските войски. “Трябва да смъкваме бомбардировачи – сподели Тичковски. – За това имаме потребност от изтребители, имаме потребност от ракети въздух-въздух. ”

Сержант от украинските специфични елементи Андриана Сусак-Арехта, която беше взривена от противотанкова мина по време на бойна задача покрай Херсон през декември предходната година, сподели, че Съединените щати би трябвало да ускорят образованието на водачи на F-16. Този месец украинските водачи започнаха подготвителни полети на тези самолети. Но те няма да стигнат до войските до идната година. А представител на Пентагона сподели във вторник, че подготовката ще отнеме пет до девет месеца. Твърде дълго е, сподели Арехта. След като беше ранена, лекарите споделиха, че тя няма да оцелее, само че в този момент дамата се завръща на фронтовата линия след девет месеца рехабилитация. Тя е претърпяла повече от 10 интервенции и има осем титанови пластини в гръбначния дирек. “Ръката ми е железна, гръбнакът ми е железен, челюстта ми е железна. Аз съм желязна лейди ”, сподели Арехта.

В допълнение към системите за противовъздушна защита Украйна се нуждае от ракети ATACMS с огромен обхват на деяние с моноблокова бойна глава. Украйна употребява вид на такива ракети със междинен обхват, които са оборудвани с бойна глава с касетъчни муниции. Но Украйна разполага с лимитирани доставки на такива ракети. А ATACMS с огромен обхват с моноблокова бойна глава ще помогне на украинските въоръжени сили да поразяват добре предпазени цели, като самолети и хеликоптери в защитни укрития.

Но управлението на Пентагона е срещу изпращането на ракети с огромен обхват, които могат да поразят цели на разстояние към 320 километра, обяснявайки, че самата американска войска се нуждае от задоволително запаси от такива оръжия. Изпратеният в Украйна вид (касетъчни муниции за заличаване на жива мощ и техника) към този момент не се преглежда от Министерството на защитата и не се употребява във военните му проекти.

Освен това Киев желае американските морски пехотинци да образоват украински боен личен състав за осъществяване на десантни интервенции. В този случай украинските въоръжени сили ще могат да преминат през Днепър и да пробият съветската защита на източния бряг, сподели Тичковски.

Кралските морски пехотинци на Англия към този момент образоват няколкостотин украински морски пехотинци за осъществяване на комплицирани интервенции, без които не могат да минат при пресичането на реките в Югоизточна Украйна. Тичковски сподели, че американските морски пехотинци би трябвало да се причислят към напъните.

Завземането на територии на отсрещния бряг на Днепър е доста значимо, защото това ще усили натиска върху съветските войски, ситуирани по крайбрежието на Югоизточна Украйна. Крайната цел е да се стигне до Азовско море и да се прекъсне съветският сухопътен мост.

„ Когато успеем да прекосим реката и да прехвърлим войски от другата страна, ще останат доста малко трудности и ще можем да се движим по-бързо, приближавайки Крим “, сподели Тичковски.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР