Украйна може да спечели войната с Русия. Това заяви пред

...
Украйна може да спечели войната с Русия. Това заяви пред
Коментари Харесай

Блинкън: Украйна може да спечели войната с Русия

Украйна може да завоюва войната с Русия. Това съобщи пред Би Би Си американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Той съобщи, че не знае какъв брой дълго ще продължи спора, само че акцентира, че провалянето на Украйна не е неизбежно.

Блинкън също по този начин  похвали „ изключителната резистентност “ на украинския народ.

„ Ако желанието на Москва е някак да смъкна държавното управление и да издигне собствен личен марионетен режим, 45 млн. украинци ще го отхвърлят по един или различен метод “, разяснява той.

По думите му войната не протича по проектите на съветския президент Владимир Путин, а съпротивата на украинските сили продължава да попречва съветското нахлуване.

Блинкън приказва пред медията след среща с сътрудниците си от Европейския съюз в Брюксел при започване на шестдневната си аудиенция в Европа.

Той сподели, че интернационалната общественост е решена да направи всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна, както и да окаже „ непосилен напън върху Русия да приключи тази войнаta, която Владимир Путин стартира “.

Попитан дали е уверен, че Украйна може да завоюва, Блинкън сподели: „ С течение на времето, безусловно “.

Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин сподели, че е угрижен по отношение на евентуална ескалация отвън границите на Украйна.

„ Това е нещо, което ни интересува и върху което сме съсредоточени, тъй като единственото нещо, което е по-лошо от войната, която е в рамките за Украйна, е тази, която ескалира още повече и надвишава тези граници “

Той предизвести, че съветските сили употребяват „ все по-брутални “ способи против цивилни в Украйна и че вследствие на това е имало големи човешки жертви.

Запитан дали Съединени американски щати ще търсят смяна в управлението на Москва, с цел да се постави завършек на нашествието, той отговори: „ Ние не търсим това и във всеки случай то не зависи от нас. Руският народ би трябвало да вземе решение за своето управление “.

„ Това, което бих споделил на съветския народ, е: по какъв начин, по дяволите, тази нападателна война... поддържа вашите ползи, вашите потребности? “ добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР