Украйна може да се откаже от списъка на спонсорите на

...
Украйна може да се откаже от списъка на спонсорите на
Коментари Харесай

Reuters: Украйна може да се откаже от списъка на „спонсорите на войната“ поради натиск от Китай и Франция

Украйна може да се откаже от листата на „ спонсорите на войната “ заради напън от някои страни, в това число Китай и Франция. Това заяви Ройтерс, базирайки се на източници.

Според организацията още на 22 март украинските управляващи може да изтрият уеб страницата, който съдържа подробна информация за физически и юридически лица под западни наказания и произхода на съставни елементи от съветското оръжие. Агенцията уточни, че изоставянето на листата би означавало намаляване на позицията на Киев заради компликациите при поддържането на единството на съдружниците при даването на спомагателна помощ на Украйна.

Източници означават, че по-специално Австрия, Унгария, Китай и Франция са оказали напън върху украинските управляващи да изключат техните компании от листата. Подчертава се, че изключително недоволни от съществуването на подобен лист са били тези страни, които са оказали военна и икономическа поддръжка на Киев.

В сряда украинското държавно управление разгласи, че е взето решение за дейно унищожаване на листата от обществен достъп.

Освен това украинските управляващи сложиха под въпрос продължаването на листата. Това беше обявено след разширено държавно съвещание с присъединяване на посланици и други дипломати от няколко страни, в това число Англия, Унгария, Германия, Италия, Канада, Китай, Съединени американски щати, Франция и Япония.

На 15 януари управлението на украинската Национална организация за попречване на корупцията заяви, че към 50 компании към този момент са включени в листата на „ спонсорите на войната “. Списъкът включва най-големите интернационалните компании като американската Procter & Gamble, френските вериги Leroy Merlin и Auchan, корпорациите Mars и PepsiCo, американската Philip Morris и японската Japan Tobacco, швейцарската Nestle, основаната в Съединени американски щати компания за бързо хранене веригата заведения за хранене Subway и швейцарският производител на шоколад Barry Callebaut, както и китайската група Alibaba, която има платформата за онлайн търговия Aliexpress, и трите най-големи петролни и газови компании в Китай CNOOC Group, Sinopec Group и China National Petroleum Corporation

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР