Украйна може да се откаже от кандидатурата си за членство

...
Украйна може да се откаже от кандидатурата си за членство
Коментари Харесай

Украйна може да се откаже от членство в НАТО, за да избегне войната

Украйна може да се откаже от кандидатурата си за участие в НАТО, с цел да избегне война, съобщи пред Би Би Си украинският дипломат във Англия Вадим Пристайко, съобщи Ройтерс, като означи, че това би било огромна отстъпка пред Москва в отговор на скупчването на съветски войски по границата на Русия с Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Посланик Пристайко съобщи, че Украйна е подготвена да прояви " еластичност " за задачата си за присъединение към Алианса, нещо, за което съветският президент Владимир Путин е заявявал, че ще бъде сигнал за война. " Бихме могли - изключително когато ни заплашват по този метод, изнудват с това, и ни подтикват към това ", съобщи Пристайко, отговаряйки на въпрос дали Киев може да промени позицията си за участието в НАТО.

Украйна не е членка на Алианса, само че още през 2008 година е получила заричане, че ще получи опция да се причисли - стъпка, която би довела водения от Съединени американски щати съюз до границите на Русия. Путин съобщи, че засилващите се връзки сред Украйна и НАТО може да я трансфорат в площадка за изстрелване на ориентирани против Русия ракети на НАТО. Според негов Русия би трябвало да дефинира " червени линии ", които не следва да бъдат преминавани, с цел да попречи на това.

През последните дни Русия разположи над 100 000 военни и тежки оръжия наоколо до границата си с Украйна, което накара Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО да предупредят, че може да следва настъпление. Москва отхвърля да е възнамерявала набези и дефинира военните маневри като учения, само че предяви писмени претенции Алиансът да се откаже от по-нататъшно разширение в източна посока, в това число приемане на Украйна. Членове на НАТО отхвърлиха това искане. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва през вчерашния ден с украинския си сътрудник Володимир Зеленски и двамата взеха решение да продължат дипломатическите старания за разрешаване на рецесията, заяви Белият дом.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР