Украйна може да прекрати дипломатическите си отношения с Русия след

...
Украйна може да прекрати дипломатическите си отношения с Русия след
Коментари Харесай

Украйна къса дипломатическите отношения с Русия?

Украйна може да приключи дипломатическите си връзки с Русия след решението на Москва да признае за самостоятелни самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна. Това разгласи на брифинг украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

Той съобщи, че обмисля искане, отправено от външното министерство на страната, за спиране на двустранните връзки. Държавният глава прикани съдружниците на Украйна да не чакат по-нататъшна ескалация, с цел да наложат наказания, които съгласно него би трябвало да включват и цялостно прекъсване на газопровода " Северен поток 2 ".

Зеленски омаловажи вероятността за огромен спор с Русия, само че акцентира, че е подготвен да вкара военно състояние, в случай че това се случи.

Изостряйки рецесия, която съгласно Запада може да докара до война, през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин призна за самостоятелни самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна и разпореди разполагане на войски на територията им.

Този следобяд ще се организира незабавно съвещание на външните министри от Съюза
Балтийските страни бяха измежду първите с предстоящо остри изказвания по тематиката.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разгласи, че Русия е нарушила териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и Канада оповестиха, че приготвят наказания като израз на насъгласие с Москва. Американският президент Джо Байдън към този момент подписа съответния декрет за наказания против ДНР и ЛНР.

Премиерът на Австралия Скот Морисън прикани съветските управляващи да се откажат от решението си да признаят независимостта на Луганската и Донецката национални републики.

Японското държавно управление стартира самодейност в границите на Г-7 за стопански наказания против Русия, които ще бъдат подхванати при положение на нейно военно навлизане в Украйна.

НАТО и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) също осъдиха съветските дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР