Украйна може да изключи АЕЦ "Запорожие", който е разположен в

...
Украйна може да изключи АЕЦ "Запорожие", който е разположен в
Коментари Харесай

Украйна може да изключи АЕЦ Запорожие, ако загуби контрол върху дейността ѝ

Украйна може да изключи АЕЦ "Запорожие " , който е ситуиран в окупирана от съветските войски зона, в случай че загуби надзор върху интервенциите в централата , съобщи асистент на украинския министър председател, представен от организация Интерфакс, съобщи Българска телеграфна агенция.

АЕЦ "Запорожие " е най-голямата нуклеарна централа в Европа.

"Докато имаме надзор върху централата и тя работи в постоянен режим, няма да я спрем. Но преглеждаме и сюжет, при който губим надзор върху ръководството и може да се наложи да спрем активността ѝ ", съобщи помощникът на премиера.

Междувременно Англия даде обещание да изпрати на Украйна

съвременни ракетни системи със междинен обхват, присъединявайки се към Съединени американски щати и Германия в снабдяването на страната с съвременни оръжия за събаряне на самолети и заличаване на артилерия, заяви Асошиейтед прес.

Западните оръжия са от решаващо значение за триумфа на Украйна

да попречва доста по-голямата и по-добре оборудвана съветска войска по време на войната, която продължава към този момент 99-и ден. Но откакто през последните дни съветските сили се приближиха до основен град, украинското държавно управление съобщи, че неговите бойци се нуждаят от по-добри ракетни установки, с цел да вземат превъзходство, отбелязва АП.

През нощта съветските сили продължиха да обстрелват обитаеми места и да стягат хватката си върху Северодонецк.

Министерството на защитата на Англия заяви, че Русия е превзела по-голямата част от града - един от последните два в източната украинска Луганска област, които са останали под контрола на Киев.

Обединеното кралство ще изпрати неизяснен брой пускови установки М270, които могат да изстрелват точно управляеми ракети на разстояние до 80 километра, сподели английският министър на защитата Бен Уолъс. Той посочи, че украински бойци ще бъдат подготвени във Англия да употребяват тези оръжия.

Британското държавно управление декларира, че решението за даване на ракетните установки е в съгласие в тясно съдействие с администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който през вчерашния ден сподели, че ще достави на Украйна високомобилни артилерийски ракетни системи.

Двете ракетни системи са сходни, макар че

американската се придвижва с камиони, а английската, също създадена в Съединени американски щати, е основана на верижни установки.

Украинският президент Володимир Зеленски моли за повече и по-добри оръжия и от време на време упреква Запада, че работи прекомерно постепенно в даването им, показва АП.

Швеция също съобщи, че ще даде на Украйна повече икономическа помощ и военно съоръжение, съобщи Ройтерс.

Доставката ще включва противокорабни ракети и още противотанкови оръжия, споделиха на конференция шведските министри на защитата и на финансите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР