Украйна иска от България да предостави оръжие и подкрепа за

...
Украйна иска от България да предостави оръжие и подкрепа за
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина: Искаме от България оръжие и подкрепа за еврочленството ни

Украйна желае от България да даде оръжие и поддръжка за еврочленството на страната. Това съобщи вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума " Европейски Съюз среща Балканите ", който се организира през днешния ден в София, представена от БНР.

Стефанишина съобщи посредством видеопослание, че управляващите в Киев ще изискат оръжие от българската делегация, която би трябвало да дойде на следващия ден в украинската столица.

България чака Европейската комисия в най-кратки периоди да направи рекомендация за даване на Украйна на статут за страна-кандидат за еврочленство, съобщи от своя страна външният министър Теодора Генчовска по време на форума.

Генчовска съобщи, че Русия нарушава интернационалното право и няма гаранции, че интернационалният ред ще бъде непокътнат:
" Методите на войната и проявата на свирепост против украинското население, против деца, дами, се прави опит в действителност силово да се ограничи правото на една самостоятелна страна да дефинира своето бъдеще, своята външна политика и политика за сигурност. Отговорността за тази война тежи на раменете на Русия ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР