Украйна иска да сложи край на войната, като реши проблемите

...
Украйна иска да сложи край на войната, като реши проблемите
Коментари Харесай

Подоляк: Бъдещи отношения между Русия и Украйна? Не ги виждам, мостовете са взривени

Украйна желае да постави завършек на войната, като реши проблемите на Донбас и Крим и построи нов съюз, задоволително мощен, с цел да спре Русия, в случай че желае още веднъж да нападна някого. В същото време връщането към предходните връзки с Руската федерация и диалозите за „ приятелски нации “ към този момент не са вероятни. Това сподели в изявление за полското издание " Вядомошчи " (Wiadomości) Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна и участник в договарянията с Русия.

" Подписването на кротичък контракт може единствено да постави завършек на острата фаза на спора и да ни разреши да преминем към недоволство на всички починали и възобновяване на страната - споделя Подоляк, представен от украинския уебсайт НВ. - Но се колебая, че войната за украинците ще свърши дотук. Не и след всичко, което преживяхме. Ясно е също, че Русия няма късмет на никое място да потвърди, че с изключение на нея някой различен е отговорен за тази огромна злополука ".

Подоляк, представен от украинската организация УНИАН, декларира пред полски медии, че руснаците са изцяло наясно с компликациите, в които се намират и по тази причина държанието на делегацията им на договарянията е омекнало.

" Целият свят видя, че втората по мощ войска беше принудена да изиска помощ от Китай, Беларус, Казахстан и Киргизстан, тъй като се натъкна на опозиция от Украйна, която, апропо, в никакъв случай не е била военна страна - споделя Подоляк. - Този мит за силата на Русия и уважението, което тя заслужава, деликатно обработен на Запад, преди малко се срина “.

„ Мога да кажа, че в последно време съветската делегация омекна фрапантно. Сега те преценят света към себе си по-обективно и се държат доста правилно - прибавя той. - Няма ги нито наглостта, нито грубостта, присъщи на съветските управляващи. Разбира се, светогледът им е килнат от личната им агитация ".

По думите му Русия в началото пристигнала на договарянията " с доста стремежи, множеството от които към този момент не се преглеждат “.

Межудувременно Турция изрази подготвеност да обмисли опцията да стане поръчител за сигурността на Украйна в бъдеще, заяви НВ. Сайтът се базира на украинското министерство на външните работи след среща на неговия началник Дмитрий Кулеба с турския му сътрудник Мевлют Чавушоглу. Вчера Чавушоглу се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров.

Чавушоглу сподели след визити в Русия и в Украйна тази седмица, че очакванията за преустановяване на огъня са " малко се повишили ", заяви Анадолската организация, представена от НВ.

Според Чавушоглу Украйна е направила предложение петте държави-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Китай, Франция, Русия, Англия и САЩ), както и Турция и Германия, да станат гаранти за сигурността на Украйна. Той сподели, че по време на визитата си в Русия е видял, че Москва „ не възразява и може да одобри сходно предложение “.

Кулеба е декларирал, че е подготвен на среща с Лавров при посредничестото на Турция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР