Украйна има за цел да се сдобие с още 7

...
Украйна има за цел да се сдобие с още 7
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Целта ни е да се сдобием със 7 батареи Пейтриът

" Украйна има за цел да се снабди с още 7 батареи Противовъздушна отбрана системи " Пейтриът " във допустимо най-кратък период “. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Washington Post (WP), съобщи БГНЕС.

Тъй като напролет Русия ускори офанзивите си против Украйна, дефицитът на Противовъздушна отбрана системи се усеща от ден на ден.

Според Володимир Зеленски през март Русия е изстреляла над 400 ракети от друг вид, 600 безпилотни летателни апарата " Шахед " и 3000 управляеми въздушни бомби против Украйна. Това е довело до съществени вреди по инфраструктурата.

Киев ускори апелите си към съдружниците си да дават на Украйна повече средства за Противовъздушна отбрана, по-специално създадени в Съединени американски щати системи " Пейтриът ", които могат да прихващат балистични ракети.

Според Зеленски Украйна се нуждае от 25 " Пейтриът ", с цел да покрие напълно страната, само че Кулеба съобщи, че в началото се е съсредоточил върху обезпечаването на 7. Това би било задоволително, с цел да се защитят най-големите градове на Украйна и да се остави най-малко една батарея, която да бъде по-близо до бойното поле.

Топ дипломатът съобщи още, че екипът му е разпознал над 100 налични „ Пейтриът “ в чужбина, като добави, че " се мъчи да разбере " за какво някои страни отхвърлят да трансферират най-малко една от системите си на Украйна.

Кулеба даже предложи на Украйна да се даде назаем " Патриоти ", като даде обещание да върне батериите незабавно щом се наложи.

" Усещам, че се блъскам в стената със личната си глава, макар че съм посланик, а това значи, че би трябвало да унищожавам стената тухла по тухла ", сподели Кулеба пред WP.

Според министъра 4 страни в Европа и Азия разполагат с такива Противовъздушна отбрана системи, които биха могли да бъдат изпратени на Украйна неотложно. В същото време Кулеба продължава да лобира и пред Съединени американски щати да доставят своите системи.

" Искрено ли вярвате, че цялата американска войска няма нито една аварийна батарея „ Пейтриът “, която не е на бойно дежурство и която не може да бъде предоставена на Украйна? Аз нямам доверие ", добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР