Украйна има спешна нужда от оръжие. Това стана ясно от

...
Украйна има спешна нужда от оръжие. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Украйна има спешна нужда от оръжие

Украйна има незабавна потребност от оръжие. Това стана ясно от думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Украйна незабавно се нуждае от системи за противовъздушна защита, в това число муниции, аварийни елементи и поддръжка на системите, с които украинската войска към този момент разполага, сподели Столтенберг.

Според него войната, която е към този момент във втората си година, е „ война на безсилие “, само че не е в „ патова обстановка “. Трябва да се има поради напредъкът, реализиран от Украйна в почналата през юни нейна контраатака за отвоюване на териториите, окупирани от съветските сили, уточни още Йенс Столтенберг.

„ Ако желаеме завършек на войната, в случай че желаеме обективен и дълготраен мир, военната поддръжка за Украйна е верният път “, сподели Столтенберг в изявление в Ню Йорк. Той е в Съединени американски щати за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Украйна се нуждае от доста и разнообразни типове поддръжка

Страната има незабавна потребност от противовъздушна защита, посочи генералният секретар на НАТО. Не единствено нови системи, само че също муниции, поддръжка, аварийни елементи. Виждаме, че всеки ден в Украйна Противовъздушна отбрана избавя живота на доста хора. Трябва да поддържаме системите за Противовъздушна отбрана на Украйна, посочи Йенс Столтенберг.

Вчера почитан представител на американския Държавен департамент уточни, че укрепването на украинските системи за Противовъздушна отбрана е основно, в това число за отбраната на сериозна инфраструктура с наближаването на зимата.

Някои военни анализатори споделят, че на Украйна може да се окаже мъчно да поддържа динамичността на бойното поле. Това е поради настъпването на студено и влажно време, сподели Столтенберг.

Според него сраженията може да продължат и през есента и зимата.

„ Това, което би трябвало да създадем, е да поддържаме украинците, а от тях зависи какви решения ще вземат на терен “, сподели Столтенберг.

Войната на безсилие се трансформира във война на логистиката, разясни генералният секретар.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР