Украйна и Западът са изправени пред недостиг на оръжие и

...
Украйна и Западът са изправени пред недостиг на оръжие и
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в НАТО: Оръжейните запаси на Запада и Украйна се изчерпват

Украйна и Западът са изправени пред дефицит на оръжие и военна техника, някои страни от НАТО - пред действителен дефицит. Това съобщи Джулиан Смит, непрекъснат представител на Съединени американски щати в алианса, във вторник, предава ТАСС .

" Това е доста съществено предизвикателство за съдружниците от НАТО, <...> това е доста предизвикателство за самите украински въоръжени сили, които са изправени пред дефицит и намаляващи ресурси “, означи американският посланик.

Тя напомни, че по-рано Западът е основал група за съгласуване на дейностите по оказване на военна помощ на Киев. " Те (членовете на тази асоциация) стартират да преглеждат въпроса за изчерпването на арсеналите в Украйна. И всеки месец се срещат с присъединяване на [представители на западната военна] промишленост, пробвайки се да дефинират по какъв начин да изпратят верни сигнали към промишлеността, с цел да й предоставим нужните гаранции, с цел да отвори още веднъж индустриалните линии “, съобщи Смит, говорейки на семинар в основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания.

Освен това, продължи непрекъснатият представител, сходни въпроси се разискват в централата на НАТО в Брюксел. " Тези старания са ориентирани към намаляващите ресурси в НАТО, защото страни като Естония, която даде на Украйна големи количества военна помощ, са изправени пред доста същински дефицит [на оръжия и военно оборудване] и те не са сами. Виждаме това в Алианса като цяло “, акцентира Смит.

И най-после, посланикът на Съединени американски щати в Северноатлантическия алианс добави, че Европейски Съюз като конструкция работи с тези " страни-членки, които са изправени пред намаляващи ресурси [от оръжия] “.

 

Според Смит Западът би трябвало да попречи на Европейски Съюз и НАТО да дават разнообразни сигнали на своята военна промишленост. В умозаключение непрекъснатият представител изрази убеденост, че западните страни ще намерят способи да усилят производството на оръжие и военна техника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР