Украйна и Русия с взаимни обвинения за атаката срещу затворническия

...
Украйна и Русия с взаимни обвинения за атаката срещу затворническия
Коментари Харесай

Москва: Ударът по затвора е с американска артилерия

Украйна и Русия с взаимни обвинявания за офанзивата против затворническия лагер в Еленовка, при която са починали над 50 украински военнопленници. Киев прикани Организация на обединените нации и Червения кръст да получат позволение, с цел да проведат без значение следствие на случилото се.

Затворническият лагер в Еленовка, град под съветска окупация, е станал цел на смъртоносна офанзива преди два дни. Какво тъкмо се е случило - към този момент остава неразбираемо.

Украйна твърди, че лагерът е бил нападнат от Русия в опит да унищожи доказателства за изтезания и убийства. Президентът Володимир Зеленски дефинира случая като съзнателно съветско военно закононарушение.

" Всеки окупатор, който малтретира украинците, който изтезава и убива, би трябвало да знае, че ще има отмъщение за това ", безапелационен бе украинският президент.

От своя страна Русия съобщи, че лагерът е ударен от украински прецизни ракети. Твърди се, че измежду арестуваните в пандиза има членове на батальона " Азов ", които бяха хванати при отбраната на южния град Мариупол през май и които Русия се пробва да показа като неонацисти и военнопрестъпници.

Руското министерство на защитата съобщи, че ударът е бил осъществен с артилерия, създадена в Съединени американски щати, и упрекна Украйна в съзнателно осъществена провокация.

Източник bgonair.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР