Украйна и Нидерландия подписаха споразумение за сигурност, което ще осигури

...
Украйна и Нидерландия подписаха споразумение за сигурност, което ще осигури
Коментари Харесай

Рюте подписа 10-годишно споразумение за сигурност с Украйна. Посети болница в Харков

Украйна и Нидерландия подписаха съглашение за сигурност, което ще обезпечи на Киев военна помощ в размер на 2 милиарда евро през тази година, заяви президентът Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес. През последните три месеца Киев се сблъска със мощен напън на фронтовата линия и прикани западните съдружници да изпратят повече помощ, защото се бори с дефицита на муниции.

Споразумението беше реализирано по време на среща сред Зеленски и нидерландския министър-председател Марк Рюте в Харков, втория по величина град в Украйна, който постоянно е цел на съветски офанзиви.

„ Днес с Марк Рюте подписахме двустранно съглашение за сигурност сред Украйна и Нидерландия “, съобщи Зеленски в обява в обществените медии.

„ Документът планува 2 милиарда евро военна помощ от Нидерландия през тази година, както и по-нататъшна помощ за защита през идващите 10 години “, сподели той.

Миналия месец Украйна предизвести, че е получила по-малко от една трета от един милион артилерийски снаряда, които Европейският съюз е заречен да достави, и се бори да удържи защитата си.

В рамките на визитата Рюте и Зеленски посетиха болница, където се лекуват ранени от войната.

„ Благодарим на нашите воини за тяхната работа и това, което вършат. Гордеем се с тях и им желаем бързо възобновяване. Благодарни сме и на нашия медицински личен състав за изключителната им работа при спасяването на нашите воини! “, написа Зеленски в обществените мрежи.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР