Украйна е загубила най-малко 1 млрд. долара заради открадната от

...
Украйна е загубила най-малко 1 млрд. долара заради открадната от
Коментари Харесай

Руските варвари са откраднали пшеница от окупираните украински територии за поне $1 млрд.

Украйна е изгубила минимум 1 милиарда $ поради открадната от Русия пшеница, намираща се в окупираните региони.Това оповестява Bloomberg, цитирайки разбор на НАСА, който се базира на сателитни изображения. Проучването дава визия за това какво се случва в окупираните територии, където информацията е строго следена. Той употребява модел на машинно образование, откриващ измененията в текстурата и цвета въз основа на времева поредност от сателитни изображения, с цел да открие посредством картографиране къде реколтата е била прибрана.
 
Почти 6 милиона тона пшеница са събрани от региони, които не са под украински надзор, съгласно NASA Harvest. Около 88% от зимните култури, засети в окупираните региони, са прибрани, до момента в който неожънатите площи са най-вече по фронтовата линия. Изследването повдига въпроса какво се случва с тези култури. Руските кораби са изнасяли зърно, евентуално взето от окупираните региони, за страни, в това число Либия и Иран, само че е мъчно да се оценят съответните размери, защото изпращачите прикриват произхода на товарите. Русия отхвърли да е крала зърно, само че публични лица обществено акцентираха възобновяването на доставките на зърно от окупираните пристанища.
 
Украйна е главен експортьор на пшеница и блокадата на нейните пристанища след нашествието на Русия докара до скок на цените, което евентуално направи контрабандата на зърно по-доходоносна. Сделка, позволяваща на Украйна да възобнови износа, оказа помощ за облекчение на цените на зърното, само че те към момента остават исторически високи.
 
Почти една четвърт от пшеницата в Украйна се отглежда на земя, която Русия твърди, че е анексирала, макар че част от тази територия се управлява от Украйна. Оценките на NASA Harvest се отнасят единствено за пшеницата и към този момент изключват други култури или храни, които са били съхранявани на склад. Констатациите не демонстрират какво се е случило с посевите след прибирането им.
 
Екипът на NASA Harvest пресмята, че фермерите са събрали 26,6 милиона тона пшеница тази година в Украйна, с няколко милиона тона повече от други водещи прогнози. Водещият хъб за търговия със артикули в Швейцария предизвести, че комерсиализирането на заграбени първични материали би трябвало да се третира като военно закононарушение.
 
Големият украински производител HarvEast акцентира, че всички зимни култури, които е засадил в Донецка област, са били събрани от окупационните сили това лято. " Тази година зимната пшеница даде доста висок рандеман за този район заради удобните климатични условия ", съобщи основният изпълнителен шеф Дмитрий Скорняков. " Всичко, което беше събрано от нашите ниви, беше откраднато и изнесено от Украйна ", прибавя той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР