Украйна е за нас пример за подражание, заяви днес тайванският

...
Украйна е за нас пример за подражание, заяви днес тайванският
Коментари Харесай

Тайван: Украйна е за нас пример за подражание

Украйна е за нас образец за подражателство, съобщи през днешния ден тайванският външен министър Джоузеф Ву, който разгласи, че Тайван ще даде на Киев 56 милиона $ за възобновяване на украинската инфраструктура, унищожена от съветските сили, съобщи Франс прес.

Ву сподели това на среща в Тайпе с украински и литовски депутати.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна, се ускориха опасенията, че Китай също може да предприеме силово решение на тайванския въпрос. По тази причина Украйна се употребява с огромна известност в Тайван и с поддръжката на тайванските управляващи.

" И Украйна, и ние се борим за свободата и демокрацията. Убедени сме, че Украйна ще победи. Слава на Украйна! Ние с Украйна ще спечелим ", сподели още тайванският министър.

Китай най-вероятно ще предприеме дипломатически офанзиви против Тайван след националния конгрес на Китайската комунистическа партия, сподели още Ву, съобщи Ройтерс. 

Партийният конгрес завърши в събота, като китайският президент Си Цзинпин бе избран отново за още един мандат отпред на Китайската национална република.

Не по-малко от 22 самолета на китайските военновъздушни сили и три китайски военни кораба се приближиха през днешния ден към Тайван, съобщи ТАСС, като се базира на известие на тайванското министерство на защитата.

В отговор тайванските сили са изпратили въздушен патрул и са привели в подготвеност зенитни ракетни комплекси за реагиране и надзор, се споделя в изказването на тайванското министерство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР