Украйна е внесла жалба в Европейския съд за правата на

...
Украйна е внесла жалба в Европейския съд за правата на
Коментари Харесай

Украйна даде Русия на Европейския съд за убийства на опоненти

Украйна е внесла тъжба в Европейския съд за правата на индивида против Русия, която упреква в осъществяване на целенасочени убийства на обвинени съперници, съобщи Франс прес, като се базира на информация от съда в Страсбург.

Според жалбата, импортирана в края на предходната седмица, такива убийства са били осъществявани " в Русия и на територията на други страни, в това число членки на Съвета на Европа, отвън обстановките на въоръжени спорове ".

Киев за девети път се възползва от процедура, която му разрешава да внася тъжба против страна членка на Съвета на Европа. Четири от украинските тъжби още се преглеждат от съда.

Украинското държавно управление упреква Русия и в това, че не организира следствия на проведените убийства и че съзнателно провежда прикриване, с цел да осуети напъните за определяне на лицата, които носят отговорност. Киев се базира на нарушаване на наредбите на Европейската спогодба за правата на индивида по отношение на правото на живот.

Другите тъжби на Киев против Москва, по които съдът още не се е произнесъл, са за " събитията в Източна Украйна, в това число злополуката на самолета на малайзийските авиолинии, свален през юли 2014 година ", за " многочислени нарушавания на съглашението в Крим ", както и за " морския случай в Керченския пролив през 2018 година, довел до пленяването на три морски съда от украинския флот и на техните екипажи ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР