Украйна е в преговори с Румъния за внос на селскостопански

...
Украйна е в преговори с Румъния за внос на селскостопански
Коментари Харесай

Транспортен хаос на пристанището в Констанца

Украйна е в договаряния с Румъния за импорт на селскостопански артикули през черноморското пристанище Констанца, оповестява Reuters, цитирайки изказване на украинското Министерство на земеделието. Причината: войната блокира украинските пристанища.

Има обаче сериозен проблем проектът да се реализира. Констанца може да не е в положение да се възползва от шанса да ускори вноса към Украйна, заради неприятните железопътна инфраструктура, написа Romania Insider, цитирайки следствие на CursDeGuvernare.ro за положението на румънските пристанища.

Оказва се че черноморското пристанище употребява едвам 50% от железопътната си инфраструктура. А това значи, че северната ни съседка не е съумяла да реализира нужните вложения, които да улеснят по-големия трансфер на артикули. Случващото се води да безпорядък на пристанището и старания от страна на локалните управляващи да се оправят със обстановката.

Товарният трафик през пристанище Констанца се е нараснал през март 2022 година с повече от 23% спрямо март 2021-а. Това са 30 000 тона на ден повече или среднодневен дневен размер от 160 000 тона.

Железопътната компания CFR има 256 км железопътна линия на пристанището в Констанца, до момента в който сдружението за ръководство на морските пристанища има едвам 59 км. Други 11 километра принадлежат на разнообразни пристанищни оператори.

През юни 2021 година CFR трябваше да получи предпроектно изследване за модернизацията на своите железници в пристанището. От компанията споделят, че крайният период е 2022 година и че " анализът на трафика на предпроектното изследване е приключен Следва обаче разбор на разноските и изгодите. На този декор хаосът е в разгара си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР