Украйна е установила два маршрута през Полша и Румъния за

...
Украйна е установила два маршрута през Полша и Румъния за
Коментари Харесай

Украйна е установила два маршрута за износ на зърно през Полша и Румъния

Украйна е открила два маршрута през Полша и Румъния за експорт на зърно и попречване на световна продоволствена рецесия, макар че тесните места забавиха веригата на доставки, сподели заместник-министърът на външните работи на Киев през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Дмитро Сеник сподели, че световната продоволствена сигурност е застрашена, тъй като нашествието на Русия в Украйна е спряла черноморския експорт на зърно от Киев, причинявайки необятно публикуван дефицит и повишаване на цените.

Украйна е четвъртият по величина експортьор на зърно в света и твърди, че има към 30 милиона тона зърно, съхранявано на украинска територия, което се пробва да изнася по шосе, река и посредством железопътен превоз.

Украйна е в договаряния с балтийските страни за прибавяне на трети кулоар за експорт на храни, сподели Сеник.

„ Тези направления не са съвършени, тъй като основават избрани тесни места, само че ние вършим всичко допустимо, с цел да ги развием “, сподели той пред Ройтерс в коридорите на азиатската среща на върха по сигурността в Сингапур.

Украинската железопътна система работи на друго междурелсие от европейските съседи като Полша, тъй че зърното би трябвало да се трансферира в разнообразни влакове на границата, където няма доста уреди за прекачване или предпазване.

Пренасочването на зърно към Румъния включва превозване с железопътен превоз до пристанища на река Дунав и товарене на товари на шлепове за корабоплаване към пристанище Констанца, комплициран и безценен развой.

Москва отхвърля да е поразила цивилни и селскостопански цели, упреква западните наказания против Русия и морските мини, сложени от Украйна за спада в износа на храните и покачването на международните цени.

Войната в Украйна доминираше в разискванията на срещата в Сингапур, Диалога " Шангри-Ла ".

Украинският президент, Володимир Зеленски, се обърна към делегатите посредством видеовръзка в събота, като им сподели, че поддръжката на техните народи е от решаващо значение освен за успеха на съветската инвазия, само че и за опазване на основания на правила ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР