Украйна е унищожила големия руски кораб Сергей Котов край Крим,

...
Украйна е унищожила големия руски кораб Сергей Котов край Крим,
Коментари Харесай

Украйна унищожи голям руски кораб край Крим

Украйна е унищожила огромния съветски транспортен съд " Сергей Котов " край Крим, заяви представителят на Главното разследващо ръководство на Украйна Андрей Юсов. Плавателното средство и преди бе ставало обект на украински набези, само че този път офанзивата се е оказала съдбовна.

" Сергей Котов " е нов транспортен съд, струващ над 60 милиона $. Корабите от този вид започнаха бойно дежурство през 2017 година Врагът имаше проекти за тях - да конфигурира на тях зенитно-ракетни системи. И към този момент има такива опити ", разгласи Юсов.

Ukraine’s naval drones hit Russia‘s patrol boat „ Sergey Kotov “ at the Kerch bridge. „ Sergey Kotov “ was built in 2021.
— Sergej Sumlenny, LL.M (@sumlenny)

Той също по този начин добави, че корабът е е взел участие в завладяването на Змийския остров при започване на съветската инвазия дружно с крайцера " Москва " (който пък бе потънал още през 2022 г.)

" Що се отнася до екипажа, обстановката се обяснява, има починали. Има и опция част от екипажа да е съумяла да се изтегля. Известно е, че повече от 10 коли за спешна помощ са били извикани от врага на най-близкия бряг ", означи Юсов.

През нощта в обществените мрежи бе съобщено за експлозии наоколо до полуострова. Тогава стана известно, че " Сергей Котов " е станал обект на офанзиви от дронове.

От началото на нашествието до през днешния ден Русия е изгубила над 20 кораба.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР