Украйна е свалила девет руски дрона в четири украински области

...
Украйна е свалила девет руски дрона в четири украински области
Коментари Харесай

Украйна и Русия се атакуваха взаимно с дронове

У последна е свалила девет съветски дрона в четири украински области от общо 14 дрона, ориентирани от съветските сили към цели на украинска територия, съобщи Ройтерс.

При среднощната офанзива обаче е била изумена енергийна инфраструктура в град Кривой рог , който е роден град на президента Володимир Зеленски, споделиха локални представители и украинските военновъздушни сили. Това е втората офанзива с дронове в границите на два дни по Кривой Рог, в Централна Украйна.

Кметът Олександър Вилкул съобщи, че обекти от енергийната инфраструктура са били наранени и вследствие на това хиляди хора са останали без електричество .

В някои региони са били нарушени и водоснабдяването и топлоподаването. Болници са минали на зареждане с генератори, добави кметът на града. 

Същевременно съветските военновъздушни сили споделиха, че са свалили 7 украински дрона в три съветски области - Белгородска, Волгоградска и Ростовска, съобщи ТАСС.

Най-много дронове - 4, са били прехванати в първата от тези три области. Във Волгоградска област при рухването на отломките от свален дрон обаче зародил пожар в локално дружество за преправка на нефтопродукти, само че той към този момент е сподавен, описа регионалният шеф Андрей Бочаров.

Видеото е архивно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР