„Украйна е струпала стотици хиляди войници и бойна техника в

...
„Украйна е струпала стотици хиляди войници и бойна техника в
Коментари Харесай

Русия твърди, че Украйна трупа военна мощ край Донбас

„ Украйна е струпала стотици хиляди бойци и бойна техника в източната част на страната “, съобщи говорителката на съветското военно министерство Мария Захарова пред кореспонденти в Москва.

Миналия месец западните съдружници на Киев сигнализираха за нова централизация на съветски войски към границите на Украйна и лансираха концепцията за допустима зимна интервенция.

Администрацията на Путин отхвърли изказванията и упрекна за ескалацията на напрежението Западния свят, който доставя Украйна с съвременно оръжие, организира учения в Черно море и я поддържа всячески.

Захарова загатна като брой украински бойци в конфликтната зона 125 000 души, отбелязвайки, че това е половината войска на страната. Точно преди ден украинското външно министерство разгласи, че Русия е съсредоточила 115 000 бойци на Кримския полуостров (анексиран през 2014 година) и край два източни района в страната, окупирани от проруските отцепници.

Киев и западните му поддръжници от дълго време упрекват властта в Кремъл, че изпраща войски и оръжия в тяхна поддръжка. Кремъл постоянно е отричал изрично тези изказвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР