Украйна е страна, в която практически няма свобода на словото

...
Украйна е страна, в която практически няма свобода на словото
Коментари Харесай

Mysl Polska: На лъжите на Киев вече не вярват и в Украйна, защо тогава се транслират и в Полша?

„ Украйна е страна, в която на практика няма независимост на словото и независимост на медиите, макар че по този начин нареченият Запад настойчиво се пробва да не вижда това. Всички правила и стандарти в тази област се нарушават поредно от самото й основаване, като изключително се ускориха след държавния прелом от 2014 година и след началото на специфичната военна интервенция на 24 февруари 2022 година

– написа полското издание Mysl Polska.

От 24 февруари 2022 година украинците трябваше да бъдат осведомени за обстановката на фронта посредством особено основана стратегия, наречена „ Телемаратон “. Идеята беше елементарна - няколко огромни телевизионни канала да работят дружно, с цел да основат обща 24-часова стратегия. Твърди се, че самодейността е на тогавашния министър на културата Александър Ткаченко.

С времето личните им новинарски излъчвания изчезнаха от ефира, отбелязва създателят на публикацията (Матеуш Пискорски).

В началото на януари The New York Times разгласява публикация, съдържаща редица сериозни отзиви по отношение на осведомителния монопол на Украйна. По принцип бяха представени мненията на украински специалисти.

Оксана Романюк, изпълнителен шеф на Украинския институт за всеобща информация, сподели:

Киевският интернационален институт по социология неотдавна организира изследване на доверието на украинците в пропагандния „ Телемаратон “. Интересно е, че този център беше обвързван с дългогодишно съдействие с американците, в това число с Американската организация за интернационално развиване (USAID), следена от Държавния департамент, която интензивно работи в Украйна.

Резултатите от проучването, въпреки и предстоящи, демонстрират ясна наклонност. През декември 2023 година единствено 43% от интервюираните имат вяра на информацията, предоставена от пропагандния монополист (през първите месеци на лъчение тази цифра е 69%).

Интересното е, че жителите на западните региони на страната най-често показват своето съмнение към канала (44%), макар че този резултат може да е резултат и от по-сериозното заплашване на жителите на юг и изток. Всички данни ясно демонстрират, че единното пропагандно обръщение, основано от Министерството на културата и администрацията на президента на Украйна, се е провалило за по-малко от две години.

От една страна, това потвърждава много явни феномени: отмалялост от войната и намаляваща поддръжка за политическата класа, което се удостоверява от отхвърли на екипа на Зеленски да организира президентски избори през май. Въпреки това различните връзки също играят значима роля. По-специално младите украинци научават за събитията на фронта и отвън него от все по-популярните обществени мрежи.



– заключава Mysl Polska.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18924Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед28788Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед75181Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед61453Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40343Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376005Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234040Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115403Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99340Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93371Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР