Украйна е разположила 17 200 войници в близост до границата

...
Украйна е разположила 17 200 войници в близост до границата
Коментари Харесай

Украйна е разположила над 17 000 военни близо до границата с Беларус, твърди Минск


Украйна е разположила 17 200 бойци наоколо до границата с Беларус, заяви вестник " СБ. Беларус през днешния ден ", базирайки се на беларуския Държавен граничен комитет (ДГК), съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9023
" Днес наоколо до границата с Беларус е съсредоточена група от въоръжени формирования на прилежащите страни от Европейския съюз и Украйна с обща бройка към 23,5 хиляди души. Най-многобройните военни формирования са съсредоточени в Украйна - 17,2 хиляди, и Полша - 3,7 хиляди ", се споделя в информацията.

ДГК отбелязва, че по продължение на беларуската граница прилежащите страни " не престават да построяват " желязна завеса " освен от стационарни инженерни уреди и огради, само че и от минни полета на юг. " Към 1 януари тази година са построени над 980 км разнообразни типове инженерни трудности, в това число 202 км от Полша и 202 км от Литва, Латвия - 86 км, Украйна - 141 км ", се отбелязва в известието.

" Провежда се интензивно въздушно разузнаване на територията на Беларус благодарение на безпилотни летателни апарати. От началото на (руската т. нар.) специфична военна интервенция (в Украйна) са регистрирани 463 полета на безпилотни самолети по държавната граница на Беларус ", написа още ДГК.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко обърна внимание на обстоятелството, че Украйна е изпратила към границата сред двете страни група от до 15 000 бойци. В средата на ноември 2022 година ръководителят на ДГК Анатолий Лапо заяви, че досега украинските сили за сигурност са взривили " съвсем всички мостове в посока Гомел и Мозир " и " стартират да взривяват всички мостове в посока Волин ". По-рано комитетът сподели, че беларуската страна е засилила наличието на свои елементи по границата, интензивно употребява механически средства за отбрана и е задействала маневрени групи на териториалните гранични служби, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР