Украйна е пуснала в серийно производство дронове-камикадзе, които са аналог

...
Украйна е пуснала в серийно производство дронове-камикадзе, които са аналог
Коментари Харесай

Украйна пусна в серийно производство аналог на иранските шахеди, който лети 1000 километра

Украйна е пуснала в серийно произвеждане дронове-камикадзе, които са аналог на иранските " шахеди ". Силите за защита към този момент поръчват тези ударни безпилотници за своите интервенции. Това сподели генералният шеф на " Укроборонпром " Герман Сметанин в изявление за изданието " Икономическа истина ".
Той удостоверява, че към този момент се създават серийно украински дронове, които са способни да изминат 1000 километра и да се взривят. Сметанин показва, че въпросният план се извършва взаимно с задгранични сътрудници.
„ Няма да ви кажа къде тъкмо от съображения за сигурност. Основното е, че те летят и се взривяват, а ВСУ ги поръчват. Това е отлично ", сподели той.
Според него Украйна към този момент разполага с задоволително на брой държавни и частни производители, които основават както аналози на " шахедите ", по този начин и по-мощни структури.
„ Имаме аналог на „ шахедите “, има и по-мощни модели, тъй като „ шахедите “ не летят чак на толкоз огромно разстояние. Сега сме фокусирани върху производството на по-сложни и скъпи планове с високи характерности “, изяснява Сметанин.
Според него върхът за бойна отдалеченост на украинските дронове е почти 1000 километра.
По-рано вицепремиерът и министър на цифровата промяна Михаил Фьодоров съобщи, че през 2023 година производството на украински дронове ще се усили повече от 100 пъти спрямо предходната година. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР