Украйна е против опцията размяна на територия срещу мир, коментира

...
Украйна е против опцията размяна на територия срещу мир, коментира
Коментари Харесай

Михайло Подоляк специално пред БНТ: Украйна няма да приеме размяна на територии срещу мир

Украйна е срещу опцията " замяна на територия против мир ", разяснява в особено изявление за Българска национална телевизия специфичният консултант на украинския президент Михайло Подоляк.

Според него подобен сюжет е нереалистичен, a най-реалистичният се свежда до безапелационната загуба от страна на Русия във войната и връщане към правилата на интернационалното право. Според Подоляк не е допустимо тази война да завърши посредством дипломация, а само по боен път.

" По принцип " територия против мир " беше проектът, който предложиха на Украйна през 2014 година. Този проект по някакъв метод беше изпълнен – Русия получи опция да поеме контрола върху полуостров Крим и част от територията на Донбас. След това Русия приготви формация за навлизане и през днешния ден имаме пълномащабна огромна война, която коства доста гибел, съсипия. Смятам, че да се постъпва два пъти по този начин е или симптом на огромна нелепост, или на отвращение да поемеш отговорност. Затова подобен сюжет е нереалистичен, реалистичният сюжет се свежда до безапелационната загуба от страна на Руската федерация във войната и връщане на интернационалното право като единствен инструмент за другарство сред страните ", съобщи Подоляк.

Според него всичко останало ще води само до идващ стадий на войната. Категоричен е и че няма алтернатива " замяна на територия против мир ":

" Такава алтернатива в никакъв случай не е съществувала и надлежно Украйна след осемнадесет, наблягам – осемнадесет месеца война, извънредно тежка война, голям брой жертви, не е подготвена да чува такива оферти. За нас те са обидни и са оптимално надалеч от същинско предпочитание да завърши войната ".

Автор: Николай Кръстев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР