Украйна е поискала от Турция да затвори проливите си Босфор

...
Украйна е поискала от Турция да затвори проливите си Босфор
Коментари Харесай

Украйна иска Турция да затвори Босфора и Дарданелите за руски кораби

Украйна е поискала от Турция да затвори проливите си Босфор и Дарданели за съветски кораби. Това заяви украинският дипломат в Анкара Васил Боднар, представен от " Дейли сабах ".

" Призоваваме за затваряне на въздушното пространство, на проливите Босфор и Дарданелите. Предадохме съответното си искане до турската страна. В същото време желаеме наказания, наложени на съветската страна ", съобщи Боднар на конференция.

Искането слага в мъчно състояние Турция, която е членка на НАТО, защото тя има обща морска граница с Украйна и Русия в Черно море и поддържа положителни връзки с двете страни.

Съгласно съглашение от 1936 година Анкара има надзор над проливите и може да ограничи прекосяването на военни кораби по време на война или при опасност.

Турция се опълчи на глобите против Русия.

Вчера президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара ще се опита да позволи рецесията, без да прекъсва връзките си нито с Москва, нито с Киев. Въпреки кардиналното си противоречие със глобите по отношение на Кремъл обаче Анкара назова дейностите на Русия против Украйна " неприемливи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР