Украйна е отвоювала обратно 1000 кв. км територия от 1

...
Украйна е отвоювала обратно 1000 кв. км територия от 1
Коментари Харесай

Украйна е отвоювала обратно 1000 кв. км територия според Зел...

Украйна е отвоювала назад 1000 кв. км територия от 1 септември. Това съобщи президентът Володимир Зеленски. През последните дни украинските сили оповестяват за пробиви в съветската на защита на доста места по фронтовете. Контраофанзивата е ориентирана в региона на Харков. Зеленски популяризира и видеозапис, в който военни настояват, че са завладяли град Балаклея в североизточната част на Харковска област. Назначените от Русия локални управляващи обаче декларират, че тази територия към момента е под техен надзор. Казаното и от двете страни не е доказано от самостоятелни източници.

Съединени американски щати се изричат внимателно за напредъка на украинските сили. В четвъртък ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили сподели, че контраофанзивата напредва, само че последователно. Според него е към момента прекомерно рано да се дава оценка на протичащото се на терен.

Мили изясни, че украинската войска употребява „ със съкрушителни резултати “ модерните оръжия, изпратени им от западните страни. Според него с доставените от Съединени американски щати ракети били изумени над 400 цели.

Украйна е изправена пред тежка зима, предизвести пък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който приръства дружно с представителите на Съединени американски щати на координационна среща в американската база „ Рамщайн “ в Германия. По думите му войната в сериозна точка, а Русия губи територии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР