Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение

...
Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение
Коментари Харесай

Украйна отказа част от нашето оръжие

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на Народното събрание би трябвало да бъде пратена от България към Киев.

Това заяви единственият народен представител, който предишния петък гласоподава “въздържал се ” за отпущането на оръжие на страната - Богомил Петков от “Продължаваме смяната ”.

Решението за разпределяне на оръжия на Украйна бе подкрепено от всички останали депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Демократична България ”, “Промяната ” и “Български напредък ”. Против бяха Българска социалистическа партия и “Възраждане ”.

Богомил Петков преднамерено е дал своя вот “въздържал се ”, описа депутатът от “Промяната ”. “Не се бях срещнал авансово със листата помощи, които да изпратим. Нямаше по какъв начин да взема осведомено решение. Запознах с нещата. На комисия по защита към този момент гласувах “за ”, съглашението към този момент е утвърдено, поддържах го ”, уточни той, цитира 24 часа.

Петков е един от малко познатите депутати на “Промяната ”. Той бе част и от 47-ото Народно събрание, в което попадна, откакто лидерката на габровската листа на “Промяната ” Яна Балникова се отхвърли от депутатската банка, с цел да стане консултант на Кирил Петков по районните въпроси. На последните избори севлиевецът още веднъж бе втори в Габрово, този път след някогашния състезателен министър Радостин Василев. Като застраховка обаче Петков получи избираемо място и в бургаската листа, от която сега е народен представител.

През 2019 година Богомил Петков бе претендент за кмет на Севлиево. Издигна го предприемчив комитет с поддръжката на Българска социалистическа партия, АБВ, “Воля ”, “Движение 21 ” и Партия на зелените. Петков стигна до балотаж с сегашния кмет доктор Иван Иванов от ГЕРБ.
ТЕМА преди 15 часа 6273 преди 2 дни 1436 преди 2 дни 680
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР