Украйна е на път да получи големи доставки с боеприпаси,

...
Украйна е на път да получи големи доставки с боеприпаси,
Коментари Харесай

WSJ: Как купуват боеприпаси за Украйна от съюзници на Русия

Украйна е на път да получи огромни доставки с муниции, от които обезверено се нуждае, само че те няма да дойдат от Съединени американски щати или друга страна от НАТО, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Основен основател на договорката е дребна Чехия. Тя употребява контактите си от ерата на Студената война, с цел да получи боеприпасите, от които Украйна се нуждае.



При изискване, че военната помощ от Съединени американски щати за Украйна е блокирана, производството на муниции в страните от НАТО пораства постепенно, а украинските оръжейни ресурси понижават, Чехия купува от страни, които работят като съдружници на Москва.

Чехия е съумяла да обезпечи към 800 000 артилерийски снаряда от разнообразни снабдители по света и е идентифицирала още 700 000, които могат да бъдат поръчани, в случай че има в допълнение финансиране. Вече е на път първият транш от 300 000 снаряда, за който Германия има максимален финансов принос.



Като страна от някогашния руски блок Чехия има освен огромна оръжейна промишленост с клиенти по целия свят, само че и контакти с доста страни,
които имат огромни ресурси от оръжия от руската ера и са в положение да създават даже повече.

Въпреки че Прага не разкрива, от кое място идват боеприпасите, WSJ показва, че измежду доставчиците са съдружници на Русия. Търговските съглашения плануват доставките да се правят през Чешката република или трети страни, с цел да се скрие всяка връзка сред Украйна и производителите, и по този начин последните да  избегнат гнева на Москва.



" Поверителността е основна. Ние преговаряме и ще го вършим с всички, без значение от тяхната преданост или политическа позиция, с някои изключения, като Северна Корея ", показва Томаш Пояр, консултант по националната сигурност на чешкия министър председател Петър Фиала.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР