Украйна е на път да навлезе в третата година от

...
Украйна е на път да навлезе в третата година от
Коментари Харесай

Хиляди жени в Украйна призоваха за намаляване на времето на фронта

Украйна е на път да навлезе в третата година от началото на войната с Русия. Населението и обаче е приело вероятността за нескончаем спор. Парламентът на страната разисква нов и спорен законопроект за мобилизацията.

Той включва 36 месеца дейна работа. Съпруги, майки и баби излязоха на митинг в цялата страна, с цел да изискат понижаване на периода до 18 месеца, като по този начин да се разреши ротация и завръщане вкъщи. Те желаят повече мъже да бъдат мобилизирани, само че за по-кратък интервал от време. 
Съпругът ми е на фронта от 2 години. През цялото това време той имаше единствено 30 дни отпуск. А подразделението им е било отвън фронтовата линия единствено месец и половина. Това е всичко. Нашите мъже би трябвало да бъдат сменени от някого. Те би трябвало да имат време за отмора. И по-късно, в случай че желаят да се върнат, тогава да го създадат.
Антонина Данилевич, брачна половинка на украински боец
Имам наследник. Той е на три години. През по-голямата част от живота му татко му е отсъствал. И това се отразява на него. Не става въпрос за прекъсване на войната. Става въпрос за това, че момчетата извършват гражданските си отговорности. Както всеки различен жител на нашата страна, момчетата би трябвало да имат освен отговорности, само че и права.
Таисия, брачна половинка на украински боец

  " Аз съм баба на боец. Момчетата се борят от първия ден. Няма кой да ги размени. Те са изтощени. Трябват ни ясни условия за работа и готовност в къси периоди. Тогава ще има повече хора, които желаят да се активизират, тъй като ще знаят че ще могат да се върнат вкъщи “, споделя Нина, баба на украински боец.

Ако новият законопроект стимулира още веднъж доброволците, повече наборни бойци ще могат да се върнат вкъщи. 

 Военното командване на Украйна декларира, че се нуждае от 500 хиляди новобранци, с цел да укрепи войските и да донесе известно облекчение на тези, които са били на фронта в продължение на 2 години. Жените, които показват тук, както и от ден на ден фамилии в Украйна, считат, че намаляването на времето за дейна работа може единствено да усили възможностите за победа.

Валери Гауриат, Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР