Украйна е използвала британски крилати ракети, за да удари руски

...
Украйна е използвала британски крилати ракети, за да удари руски
Коментари Харесай

Украйна нанесе тежък удар на руските сили

Украйна е употребила английски крилати ракети, с цел да удари съветски боен щаб в окупирания град Луганск в източната част на страната.

Това е декларирал боен източник пред Sky News, предава " Фокус ".

Ракетите Storm Shadow, изстреляни от украински самолети, са поразили командната база на съветските сухопътни войски в събота, нанасяйки " тежък удар " на съветските въоръжени сили.

Загубата на щаба ще повлияе на способността на Русия да координира войските си в Луганска област, съгласно източника, който е споделил информацията при изискване за анонимност.

" Ударите по съветските военни командни възли основават комплициране измежду съветските сухопътни сили ", е допълнил той.

Руската военна тактичност разчита на централизирано командване, което значи, че премахването на щаб като този може да сковава вземането на военни решения за идващия месец.

Украинската интервенция също разкрива ограничеността на съветската противовъздушна защита.

" Унищожаването на този щаб ще бъде тежък удар за съветската войска и демонстрира, че Украйна към момента резервира способността да нападна съветските военни на всички места, където оперира ", е декларирал военният източник на английската медия.

Щабът е бил ситуиран в промишлен комплекс в Луганск.

" Украинските отбранителни сили сполучливо поразиха контролния пункт на групировката войски " Център " във краткотрайно окупирания Луганск. Успешната интервенция е осъществена от украински водачи на 13 април ", разяснява в Телеграм командващият Военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук.

" Благодаря на водачите от военновъздушната авиация за сполучливия, и най-важното - ефикасен удар по противников обект в Луганска област ", съобщи Олешчук.

Той отбелязва, че украинските водачи са си " свършили съвършено работата и са се върнали в базата си ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР