Украйна е готова да предостави необходимата помощ на приятелския турски

...
Украйна е готова да предостави необходимата помощ на приятелския турски
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е готова да помогне на приятелския турски народ след земетресението


Украйна е подготвена да даде нужната помощ на " приятелския турски народ " след мощното земетресение през днешния ден, сподели президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, представен от Ройтерс.

" Шокиран съм от новината, че стотици хора са починали и ранени вследствие на земетресението в Турция ", написа Зеленски в " Туитър ". " Поднасяме нашите съболезнования на фамилиите на жертвите и пожелаваме на потърпевшите бързо възобновяване. В този миг сме покрай приятелския турски народ, подготвени да окажем нужната помощ ", добави украинският президент.

Турция посредничи сред Украйна и Русия в опит за споразумяване на спора. В същото време Анкара доставя на Киев оръжия, в това число дронове " Байрактар ".

В своето изказване Зеленски не загатна Сирия. Русия е главен съдружник на сирийския президент Башар ал Асад, на който оказа решаваща военна помощ след експлоадирането на спора в страната му през 2011 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР