Украйна е готова да обсъжда неутрален статус като част от

...
Украйна е готова да обсъжда неутрален статус като част от
Коментари Харесай

Украйна е готова да обсъжда неутрален статус, заяви Зеленски във видеоконферентно интервю с руски журналисти

Украйна е подготвена да разисква безпристрастен статус като част от спокойно съглашение с Русия, само че той ще би трябвало да бъде обезпечен от трети страни и да бъде подложен на референдум, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление с съветски публицисти. Интервюто бе с дълготрайност от 90 минути и извършено посредством видеоконферентна връзка. Руските управляващи предизвестиха съветските медии да не излъчват това изявление.

В изявлението Зеленски от самото начало приказва на съветски език. В него той отбелязва, че съветското навлизане в Украйна е довело до заличаването на градове с рускоезично население и до опустошения, по-големи от тези, породени от войните в Чечения.

" Гаранции в областта на сигурността и безпристрастен статус, безядрен статус на нашата страна. Готови сме за това. Това е най-важното ", споделя Зеленски в изявлението.

Украинските договарящи, в договарянията си с Русия, разискват и въпроса с използването на съветския език в Украйна, съобщи украинският водач.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР