Украйна е готова да доставя ток на Германия. По този

...
Украйна е готова да доставя ток на Германия. По този
Коментари Харесай

Украйна е готова да доставя ток на Германия

Украйна е подготвена да доставя ток на Германия.

По този метод ще бъде оказана помощ, с цел да може западната страна да преодолее очертаващия се за нея недостиг. Това е декларирал министър председателят на Украйна Денис Шмихал, който е на посещаване в Германия, съобщи „ БНР “.

Тази заран той е провел среща с президента Франк-Валтер Щайнмайер. Предстои да се състои диалог и с канцлера на Германия Олаф Шолц.

Шмихал е отправил няколко съответни оферти към Берлин за оказване на помощ в енергийната рецесия. Киев е изразил предпочитание да доставя електрическа енергия от своите нуклеарни централи. И сега Украйна изнася ток за Румъния и Полша. Така към този момент на процедура има построена инфраструктура към Германия.

Премиерът на Украйна е безапелационен, че те разполагат с задоволително ток с помощта на своите атомни централи. Той акцентира, че незабавно след нападението на Русия на 24 февруари Украйна и Молдова са се отделили от постсъветската електропреносна мрежа, която е построена в района. По този метод те са станали самостоятелни от Москва.

В средата на март е почнало и синхронизиране на мрежата на Киев с тази на европейските страни. Именно от този момент Украйна изнася между 400 и 700 мегавата ток в страните от Общността.

Шмихал се разгласи за това квотите за износа на ток да бъдат увеличени неколкократно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР