Украйна е доказала, че е надежден партньор по подкрепеното от

...
Украйна е доказала, че е надежден партньор по подкрепеното от
Коментари Харесай

Лариса Гераско: Украйна е надежден партньор

Украйна е потвърдила, че е благонадежден сътрудник по подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение за експорт на зърно, откакто пратка дойде в южноирландското пристанище Фойнс, съобщи посланикът на Украйна в Ирландия, съобщи БГНЕС.

Корабът Navi Star, плаващ под панамски байрак и пренасящ 33 000 тона зърно, дойде в Ирландия, откакто преди две седмици напусна основното пристанище на Южна Украйна - Одеса.

Доставката беше една от първите, които напуснаха разкъсваната от война страна по силата на съглашение, подписано с Русия с посредничеството на Турция и Организацията на обединените народи.

Посланикът на Украйна в Ирландия Лариса Гераско съобщи пред Агенция Франс Прес, че страната ѝ се е потвърдила като " благонадежден сътрудник и сигурен международен експортьор на зърно ".

Тя съобщи, че продължаването на доставките в последна сметка " зависи от Русия, от съветските дейности ", като добави: " Очакваме Русия да извърши уговорките си по Черноморската самодейност за зърно ".

В Ирландия, която е известна с говедовъдството и млекопреработвателната си индустрия, през март държавното управление започва скица за развъждане на зърнени култури на стойност 12 млн. евро (12,04 млн. долара), защото фермерите са наранени от проблемите по веригата на доставки, породени от войната в Украйна.

Филип Линч, търговец в R&H Hall, ирландска компания за зърно и фуражи, която е придобила пратката, съобщи, че идването е " първата стъпка към връщането на известна степен на сигурност в международната верига за доставки на храни в обстановка, която остава нестабилна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР