Украйна е атакувала сондажни платформи на Черноморнефтегаз край окупирания Кримски

...
Украйна е атакувала сондажни платформи на Черноморнефтегаз край окупирания Кримски
Коментари Харесай

Украйна е ударила руски сондажни платформи край Крим

Украйна е атакувала сондажни платформи на " Черноморнефтегаз " край окупирания Кримски полуостров към 8 часа сутринта (времето съответствува с българското) , заяви главата на Крим Сергей Аксьонов във видеообръщение в " Телеграм ", представен от РИА Новости.

" От сутринта подкрепям връзка с сътрудниците от Министерството на защитата и Федералната работа за сигурност (ФСБ). Работим най-вече върху спасяването на хората ", сподели ръководителят на района.

По думите му на платформите е имало 12 души, петима са избавени, трима от тях са ранени. Търсенето на останалите продължава. Министерството на защитата организира избавителна акция, като в нея вземат участие патрулни катери и самолети.

Както заяви на РИА Новости, позоваваща се на източник в силовите структури на Крим, въоръжените сили на Украйна са атакували една от сондажните платформи в региона на нос Тарханкут на разстояние до 100 километра от западното крайбрежие на Крим.

На собствен ред сенаторът от Крим Олга Ковитиди сподели пред РИА Новости, че Одеското находище, на 71 километра от Одеса, е било атакувано. Най-много е потърпевша платформата BK-1. Двама души са получили тежки изгаряния, единият е с тежка рана от шрапнел, седем се търсят от спасители . Политикът добави, че цялата работа на платформите е спряна, работи се за преодоляване на пожара. Според нея е имало заплаха от детонация на газово вместилище, която би засегнала съществено Одеса.

Нефтеното поле се намира в обсега на ракети, изстреляни от Одеска област . Украинските управляващи и въоръжените сили на Украйна към момента не са коментирали известието за удара по платформите, само че депутатът от Върховната Рада от Одеса Алексей Гончаренко по-рано, базирайки се на свои източници, сподели, че украинската войска е стреляла по платформата.

Припомняме, че първият подобен удар стана на 1 април, когато украинските сили нанесоха удар, след което и породи. Подобен случай се случи в нощта на 25 април в съветския град Брянск -. Тази заран бе обявено за в Белгородска област. Взривове и пожари в петролни хранилища и хранилища за муниции в последно време все по-често се случват в източните региони на Русия - в Белгородска, Курска и Воронежска област. Украйна към момента не е поела директна отговорност за тези произшествия.

Вашингтон, а Англия, кояито имат доста по-дълъг обсег от наличните сега у украинските сили муниции.

" Колкото по-дълъг е обсегът на системите, които ще бъдат доставени, толкоз повече ще отдалечаваме нацистите от тази линия, от която могат да идват закани за рускоговорящите и Руската федерация ", сподели външният министър Сергей Лавров на конференция.

Президентът Владимир Путин, излъчено в неделя, че Русия ще удари нови цели, в случай че Западът достави на Украйна ракети с по-голям обхват за потребление от високоточни мобилни ракетни системи.
 Русия още веднъж предизвести Съединени американски щати против изпращането на оръжия в Украйна
Русия още веднъж предизвести Съединени американски щати против изпращането на оръжия в Украйна

За Москва е недопустимо и неприемливо да се нанасят удари по съветски градове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР