Украйна днес извърши една от най-мащабните си атаки с дронове

...
Украйна днес извърши една от най-мащабните си атаки с дронове
Коментари Харесай

Украйна е извършила една от най-мащабните си атаки с дронове срещу полуостров Крим

Украйна през днешния ден извърши една от най-мащабните си офанзиви с дронове против анексирания от Москва полуостров Крим, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на съветски публични представители.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12104
Назначеният от Москва губернатор на окупираната от Русия част на Херсонска област Владимир Сладо сподели, че тази заран Украйна е направила огромна офанзива с дронове против Крим. Той съобщи, че десетки дронове са били свалени над Херсонска област и над северната част на Крим.

Руското министерство на защитата сподели, че противовъздушната защита е свалила 13 украински дрона над Крим и още три над южната част на съветската Волгоградска област.

В същото време украински публични представители обявиха, че силите на Кремъл са засилили своите продължаващи от седмици опити да щурмуват Авдеевка - стратегически значим град в Източна Украйна.

Активизирането на напъните идва в миг, когато и двете страни желаят да покажат, че не са в невъзможност с наближаването на 2024 година, показва АП. Нито една от страните не е съумяла да реализира огромен прогрес макар почналата през юни украинска контраатака и анализаторите предвиждат, че войната ще продължи още дълго време.

С настъпването на зимното време, което донесе сняг и ниски температури на бойното поле, Украйна и Русия се стремят да завземат позиции, които биха могли да им дават опция за бъдещи настъпления.

Агенция Асошиейтед прес отбелязва, че не е съумяла да ревизира посредством самостоятелни източници изказванията за ситуацията на бойното поле на нито една от двете страни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР