Украйна да стои зад атаката на Кримския мост е много

...
Украйна да стои зад атаката на Кримския мост е много
Коментари Харесай

Експерт пред Дарик: ФСБ полага много усилия да ни въвлича във версията си за взрива

" Украйна да стои зад офанзивата на Кримския мост е доста евентуално и хипотетично.По-скоро забавен въпрос е дали този гърмеж е бил терористичен акт, както го назовават съветските управляващи, или този мост съставлява законна военна цел ".

Това разяснява в предаването " Кой приказва? " на Дарик радиоКристофър Неринг, специалист в региона на шпионажа и тайните служби.

 Кристофър Неринг

По този мост се движат значими превози от единия фронт към другия от съветската войска. Той се намира на незаконно окупирана украинска територия и по тази причина множеството военни специалисти го считат за напълно законна военна цел, уточни още специалистът.

Той изясни, че съгласно военни специалисти, по фрагментите, които са излъчили съветските управляващи, в случай че те са същински, може да се допуска, че гърмежът се случва от горната страна на моста, а не изпод.

" По фрагментите специалистите считат, че този гърмеж е бил извънредно мощен и че приказваме за над два тона експлозини субстанции. Затова считат за все по-малко евентуално той да е обвързван с ракети или дронове, тъй като те не могат да придвижват толкоз експлозини вещеста и съвсем сигурно не се е случило изпод на моста, т.е. от водата, тъй като тогава самият гърмеж щеше да наподобява по различен метод ", уточни още Кристофър Неринг.

Това обаче сигурно не е доказателство, че нещо се е пренасяло в камиона, посочи той.

" ФСБ към този момент поставя доста старания да въвличаБългария във версията си за гърмежа. Целта е да въздействат във вътрешното политическо състояние на България. Отново се сложи въпросът дали България да доставя тежко оръжие на Украйна. Личи си сега, че съветските служби иармия се пробват доста мощно да нападат дребните и по-слабите страни в Европа и НАТО, по тази причина към този момент всеки ден виждаме, че усилват натиска и офанзивите ", разяснява още експертътв региона на шпионажа и тайните служби.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР