Украйна, Близкият Изток и Изкуственият интелект бяха сред темите, който

...
Украйна, Близкият Изток и Изкуственият интелект бяха сред темите, който
Коментари Харесай

Путин се провали в целта си да унищожи Украйна и НАТО

Украйна, Близкият Изток и Изкуственият разсъдък бяха измежду тематиките, който засегна американският президент Джо Байдън в последната си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

В речта си пред представителите на международната общественост Джо Байдън прикани страните да се обединят на фона на разрастващия се спор в Близкия Изток, продължаващата война на Русия в Украйна и възходящо въздействие на Китай, което предизвиква угриженост.

„ Наистина имам вяра, че сме в повратна точка на международната история. Изборите, които вършим през днешния ден, ще дефинират бъдещето ни “, сподели пред делегатите Байдън.

Той посочи, че съветският президент Владимир Путин се е „ провалил “ в задачата си да унищожи Украйна и НАТО. „ Но Украйна е свободна “, сподели Байдън, допълвайки, че „ НАТО е по-голям, по-силен, по-обединен от всеки път, с два нови члена: Финландия и Швеция.

В речта си Джо Байдън разказа в детайли миналогодишната офанзива на групировката Хамас против Израел, при която починаха 1200 души, а голям брой други бяха ранени, насилени или взети за заложници. Американският президент добави, че при отговора на Израел почтените цивилни в Газа са претърпели „ пъкъл “ изтъквайки, че Съединени американски щати са показали предложение за преустановяване на огъня, което е утвърдено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и прикани страните в спора да го завършват.

Той изрази убеденост, че към момента има място за дипломатическо решение. В речта си Джо Байдън засегна тематиката и за изкуствения разсъдък като съобщи, че той ще промени живота ни, метода, по който работим и методите, по които водиме война. Според него страните би трябвало да подсигуряват, че изкуственият разсъдък ще поддържа хората, а няма да подкопава техните старания.

В края на речта си Джо Байдън показа за решението си да напусне президентската конкуренция и съобщи „ Нека в никакъв случай не забравяме, че някои неща са по-важни от това да останеш на власт “.

„ Хората са най-важните… Ние сме тук, с цел да служим на хората, а не противоположното “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР