Украйна би искала да поддържа нормални отношения с Иран. Но

...
Украйна би искала да поддържа нормални отношения с Иран. Но
Коментари Харесай

Украйна подобрява отношенията с Иран, ако спре дроновете за Русия

Украйна би желала да поддържа естествени връзки с Иран. Но за тази цел Ислямската република би трябвало да спре да доставя оръжия на Русия и да осъди потреблението на нейните безпилотни самолети от Русия против Украйна.

Това съобщи в изявление за " Укринформ " специфичният представител на Украйна за Близкия изток и Африка Максим Субх.

Украйна неведнъж е призовавала Иран да приключи сходно съдействие.

Според Субх, украинската страна преглежда настояването на Иран да не взе участие в доставката на безпилотни самолети за Русия като опит да завоюва време и да покаже, че Украйна сякаш продължава връзката с Иран.

" Ние неведнъж сме подчертавали, че сме дали аргументация за нашите дейности и нашата позиция, в този момент е ред на Иран. За нас няма значение по кое време е почнало съдействието му с Русия. Казването, че тези дронове са били трансферирани преди началото на широкомащабната инвазия, е За нас е значимо Иран да спре прехвърлянето на тези технологии и най-малко да осъди потреблението на своите дронове против Украйна, в случай че не може да го спре ", акцентира специфичният представител на Украйна за Близкия изток и Африка.

Субх добави, че Украйна е предизвестила иранската страна, че прехвърлянето на балистични ракети на Русия ще има пагубни последствия за двустранните връзки.
 Кривой Рог под офанзива на ирански дронове, ракети по Одеса
Кривой Рог под офанзива на ирански дронове, ракети по Одеса

Един дрон е бил погубен, само че пет са поразили задачите си

" Подчертавам, че Украйна не се интересува от сходна стъпка и би желала да поддържа естествени връзки с Иран. Разбира се, в случай че Иран пресече алената линия и се записва доставка на спомагателни оръжия за Русия, това може да докара до преустановяване на дипломатически връзки ", сподели служителят.

Припомняме, че единствено ден по-рано в Украйна бе осъществена следващата офанзива с безпилотници. 

На 16 март стана ядно, че за заглушаване на дронове, които биха могли да оказват помощ на Украйна да се опълчи на иранските безпилотни апарати, употребявани от Русия по време на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР